Diabétesz gondozás, vagy diabétesz szakrendelés?

KérdésekDiabétesz gondozás, vagy diabétesz szakrendelés?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Éreztek különbséget a két megnevezés között?Ti melyikre jártok?
Természetesen minden vélemény számít!

17 Válasz
rgyorgy answered 11 év ago

KedvesSárika, Nekem is időpontot kell kérnem a gondozóba. Ez két-három hónap várakozási idő. Ha megvan az időpont, előtte 2-3 nappal vérvételre kellmenni a gondozóba, ezt természetesnek találom. A kapott időpontra a helyszínenkell lennem, ami az adott napon mindig 13óra. Ekkor ott vagyunk valamennyienbetegek, bár volt olyan, hogy valaki 13. 30-ra kapott időpontot. Egyformánvárunk az általunk meghatározott érkezési sorrend szerint. Általában 3-4 óraivárakozás után elkezdődik a rendelés. Mikor bekerülök az orvoshoz, érzem, hogya munkaideje már lejárt. A rendelkezésre álló idő kevés arra, hogy az előzőbetegről átálljon az én problémámra az orvos. Kinn várakoznak a többi betegek.Gépies, időre végzett munka a vizsgálat. A lényeg, hogy elkészüljön a „műbizonylat”,vagyis a SZAKORVOSI JAVASLAT TÁMOGATÁSSAL TÖRTÉNŐ GYÓGYSZERRENDELÉSHEZ.Az, hogy vannak félelmeim, érzéseim a betegségemmelkapcsolatban úgy érzem nem számít. Így még kérdéseket sem lehet megfogalmazni.Olyan az egész mintha egy tárgy lennék a futószalagon.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves György! Ami előtt bemész az orvoshoz a szakápoló nem lát el tanácsokkal,nem nézi meg a lábad, vagy ilyesmi?

rgyorgy answered 11 év ago

Sárika, szakápolóval a vérvétel reggelén találkozok és ha vc mérőt, vagy pent cserélek. Rendeléskor még nem láttam szakápolót. A várakozó betegek is hasonló cipőben járnak, de volt aki azt mondta, a háziorvosa gondozza.

Sára Biró answered 11 év ago

Értem. György a szakorvosi javaslatot ki írja meg? Korábban beszéltünk arról,hogy leírod a kérdéseket egy papírra és megkérdezed, volt arra mód?
Ha szeretnél gyakrabban menni,mint egy évben egyszer , akkor lehetne?

rgyorgy answered 11 év ago

Senki nincs a rendelőben kettőnkön kívül. A javaslatot a Főorvos úr írja és nyomtatja ki. Annyira szűkre szabottnak érzem az időt, hogy nem kérdezősködöm. Ha problémám merülne fel, félév múlva lehet menni legközelebb. A háziorvosnál lehet kérdezni, megbeszélni egyéb dolgokat, de megmondta a diabtámában nincs otthon. Egyébként nagyon lelkiismeretes, de még nagyon fiatal.

Sára Biró answered 11 év ago

 Soha ne szégyelld kérdezni, ez kulcsfontosságú. Az a beteg tud kérdezni, akinek már vannak ismeretei,de aki már itt rendszeres beíró sok ismeretet szerzett 🙂

rgyorgy answered 11 év ago

Igen, itt lehet kérdezni.