Diabetesz…..

KérdésekDiabetesz…..
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Mi az oka hogy napok óta nem tudjuk megmérni a cukromat mert nem jön elegendő vér az újjaimból?Csak másfél l vizet tudok 1-nap meginni,több nem megy!!!

7 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Zsuzsika vérvétel előtt mossál meleg vízzel kezet,törüld szárazra, utána masszírozd meg az ujjad és úgy szúrjátok meg. Nem lehet,hogy az új szúró átállítódott  kisebb fokozatra ?

Tri-Ton answered 12 év ago

Szia Zsuzsa ! Lehet, hogy kopott a ,,lövő,, tűd ?  Vér még sok is lenne, ha elvágnád az ujjad. Lehet, hogy nem szúr elég mélyre a tű ?  Állítható, vagy fix ? A másfél litert azért valahogy duplázd meg, ha nem kívánod akkor is !!! ( az ember több mint 70 %-a víz ) nem lehet kiszáradni, mert sok lehet a következmény !

jaskó answered 12 év ago

Ha vákumos az ujjszúród,vagy van hozzá cserélhető fej,  akkor lehet az alkarból, illetve a hüvejkujj alatti részből is vért venni. Egy kérdés: mennyire van igeénybe véve a kezed. Ha megvastagodott az ujjbegyeken a bőr, akkor a gyenge rugó és az esetlegesen nem eléggé hegyes tű nem szúr megfelelően.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Sziasztok!!Köszönöm a figyelmeztetőket,de minden le van ellenőrizve az ujjaim finomak ,kezeim csak annyira vannak igénybe véve amit a házimunka megkövetel!!Nem tudom mi ez?Kevés a vizbevitelem?

Daniel Teglas answered 12 év ago

Sok szeretettel koszontok mindenkit!
En uj vagyok ezen az oldalon es Erdelybol irok nektek,Vigh Eniko jovoltabol aki gyerekkori baratom-szinte testveremnek mondhatnam!
Azzert irok mert anyukam,bar nem egy tulsulyos de mozgasszegeny eletet el reven hogy beteg,es immar 15 eve korhazban van,hirtelen megbetegedett,a diagnozis DIABETES!
Kisse aggodom,mert senki sem volt cukorbeteg a csaladban,de az anyukam most diabeteszes,az apukamnak STROKE ja volt ami miatt most fel felere nyomorek!Mennyi  a valoszinusege annak hogy ne talan en is cukorbeteg leszek??Bar a 178 cm magassagomhoz csak 58 kg vagyok,megis aggodom mert nagyon stresszess eletet elek es rengeteget cigarettazom!
Elore is koszonom valaszotok-kivanok egy kellemes szep napot-Daniel!

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Kedves Daniel,ödvözöllek az oldalon!! Nagyon sajnálom ami veletek történt:-(-ehhez sajnos én hozzászólni nem tudok de Sárika mihelyt itt lesz válaszolni fog!!!Szép napot neked és családodnak is!! Jó egészséget mindenikötöknek!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Dániel üdvözlünk az oldalon!
Sajnálattal olvasom, hogy a szüleid betegek. Nem írtad, hogy anyukád miért van 15 éve kórházban? 
Lehet steroid (Prednison) kezelést kapott, és ennek következtében lett cukorbeteg? !
Bár a  2-es típusú cukorbetegségnél nagy az öröklődési hajlam, de a cukorbetegség kialakulásához un. környezeti tényezők is szükségesek.
Melyek ezek?
• mozgásszegény életmód
• helytelen táplálkozás
• a kettő eredményeként fellépő kövérség
Ahogy leírod, te kifejezetten sovány vagy, viszont a rengeteg cigarettázás és a stressz legyengíti az immunrendszert. Fontos lenne a dohányzás mielőbbi elhagyása, de legalább is csökkentése: A stresszet helyzetet  nem olyan könnyű kiküszöbölni,mivel írod, hogy a szüleid betegek, de sokat tehetsz annak érdekében, hogy levezesd pl.rendszeresen mozogj, kerékpározz, vagy valami labdajátékot próbálj ki. Bármilyen kikapcsolódás és sport csökkenti a stressz szituációt, javul a közérzetet . Ami még fontos,hogy rendszeresen étkezz, lehetőleg sok zöldséget,gyümölcsöt. Ha ezeken próbálsz változtatni, akkor ha hajlamod is van a cukorbetegségre akkor is évekre, évtizedekre eltolhatod a kialakulását.
Történt laboratóriumi vizsgálat? Fontos lenne! Keresd fel a háziorvosod és csináltass  terheléses vércukor vizsgálatot. Addig is (gondolom van otthon vércukormérő) mérjél vércukrot éhgyomorra,illetve étkezés után 1,5 órával.