Diabetes!!

KérdésekDiabetes!!
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

Valahol találtam ezt az irást ,gondoltam bemásolom olvassátok el,hirtelen ideges lettem ,ennyire azért nem kéne" bántani leszólni" a betegeket!!—-( Sajnos az a baj a 2-es típusú diabosokkal,hogy a kórkép nem fáj.Homokba dugják a fejüket és arra hivatkozik a többsége, hogy nagyon nehéz a diétát betartani. Nem veszik a fáradságot, hogy eljárjanak különböző edukációkra, klubokba, mert mindenki csak az egészséges életről papol nekik. Persze amikor már jönnek a szövődmények, kapkodnak fűhöz- fához, mindenféle alternatív gyógymódhoz, miközben szidják az orvosokat, mert hogy ide juttatta Őket. Sajnos az a tapasztalat, hogy tehetetlenek vagyunk velük szemben,mert Ők nem vevők a jóra.)!!

1 Válasz
jaskó answered 11 év ago

Ne idegesítsd magad Zsuzsa! Nem éri meg! Sajnos az általánosítás azt is eléri, aki tisztességesen teszi a dolgát. Viszont tényleg vannak hanyag, nemtörődöm betzegek, akik megadják az alapot az általánosításra. Klubvezető koromban, esztergomi kirándulásra indulván a gyülekező helyen megkérdeztem a csapatot, ki milyen kaját hozott az útra. Az egyik, több, mint 10 éve cukros, szemén többszörösen lézerkezelt néni büszkén mutogatta a meggyes süteményét. Mondván neki ez kitart estig és biztosan nem esik le a cukra. Mondtam is neki: most hazamegy és hoz valami normális, diétás kaját, vagy nem viszem el. Megtehettem, mert szponzor fizette az utat, egyéni hozzájárulás nem kellett. Morgott kicsit, de hazament. Annyit még tudni kell róla, hogy  az orvosának mindig azzal dicsekedett, hogy ő nem érti mi van vele, mert nagyon szigorú diétát tart és mégis romlik az állapota.
Más: Amíg Gyulára jártam a gondozóba azzal szórakoztam, hogy megfigyeltem a labor előtt ülő embereket, majd később a rendelésre várva a 2 emeletről figyeltem a büfé előtt sorban álló, majd süteményeket magukba tömő csoportot. Többségükkel azután a rendelő előtt találkoztam, mert ők is a szakrendelésre jöttek. Nem önmaguknak diétáztak, hanem az orvosuknak, mert ugye kikapunk, ha rossz lesz az eredmény. Ha valaki csak ezeket a példákat látja, könnyen általánosít, mert azért vannak közöttünk is jól képzett, magukra figyelő betegek, akik legnagyobb igyekezetük ellenére is , a külső körülmények hatására rossz eredményeket is produkálhatnak, de ezek alapján nem szabad általánosítani!