Diabetes!!

KérdésekDiabetes!!
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

Mint Diabetes betegeket támogatnak e- benneteket lelkiekben ha arra van szükség? Megtudjátok e-beszélni valakivel a gondjaitokat vagy problémáitokat?Sajnos sokszor sokunknak jól esne vagy jól esik egy kis lelki támogatás!!!!Attól függetlenül is hogy sokan Pozitivan állunk a dolgainkhoz!!

5 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

Naponta találkozom olyan beteggel aki csak arra vár,hogy meghallgassa valaki, sok ember egyedül van, vagy a család dolgozik, vagy más ok miatt nem hallgatják meg.  Sokszor egy-egy jó szó többet segít a betegen , minta  tabletta, vagy inzulin.Pl,ha egy beteg mindent megtesz annak érdekében, hogy leadjon a plusz kilókból és sikerül 1-2 kg-t leadni, bizony megérdemli a dicséretet, utána sokkal könnyebben megy, vagy egy jó Hba1c érték, vagy néhány tizednyi javulás,ami mögött komoly erőfeszítések vannak. Akik hozzánk járnak elmondhatják,ha van egy kis idő és egy picit is meglehet dicsérni valakit rögtön megteszem.

Sára Biró answered 11 év ago

 Nincs vélemény?

Marika answered 11 év ago

Nagyon jól esik a szép eredmény eléréséért a dicséret és szerintem " Szárnyakat ad ", hogy még jobban csináljam . Az én orvosom és a Mártikáék értik és érzik ezt a betegeken. Ha csak találkozunk a folyosón a rendelőben mindenhol megszólítanak és kérdezik , hogy vagyok . A barátságos hozzáállás már fél gyógyulás a betegnek.

Sára Biró answered 11 év ago

 Köszi Marika a hozzászólásodat! Többiek mit tapasztaltatok?

Szabó Judit answered 11 év ago

Akik tudják, hogy cukorbeteg vagyok, és találkozunk, megkérdezik hogy vagy, mi van a cukroddal. Jó esik, hogy megkérdezik, válaszolok, és aztán témát váltok. Azt nem szeretem, ha valaki sajnálkozik, hogy milyen rossz nekem. Nem ismeri a betegséget, vagyis inkább az állapotot, mert ez egy állapot.
Az is jól esik, mikor azt mondja az orvos hogy jó, ez így rendben van.
A család fontos, ha ők mellénk állnak akkor nem lehet gond. Ha gond van ott vannak, és segítenek, ha nem, én nem szeretek sok szót fecsérelni a saját állapotom megtárgyalására. Elfogadtam és ezzel együtt élem a mindennapokat.