Diabetes……

KérdésekDiabetes……
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

Gondolkodtam hogy feltegyem e- ezt a kérdést,aztán arra jutottam hogy mégis felteszem!! Tudjuk hogy a cukorbetegség mára már népbetegség lett !Én arra lennék kiváncsi hogy régen (mert biztos hogy régen is volt cukorbetegség nagyanyáink nagyapáink idejébe) hogy tudták azt meg hogy cukorbetegek az emberek vagy egyáltalán mivel gyógyitották akkor a cukorbetegséget? A mozgás a régi időkbe sokkal több volt hisz mezőn dolgoztak az emberek a háztályi munkákat is sokkal többet végeztek pl-állattenyésztés stb ,ezekhez a munkálatokhoz kellett nagyon sokat mozogni!!Diétázás nem hiszem hogy volt az akkori időkben ,mert sok volt a sertésvágás a kenyérsütések ,ezek az akkori étkek nem fogyókúrás és diétás ételek voltak!!  Tudna  e-valaki mesélni a régen volt cukorbetegség dolgairól!!!!!!

3 Válasz
Marika answered 11 év ago

Zsuzsám !!! Régen is voltak cukorbetegek , csak ők akkor tudták meg hogy baj van , ha megvakultak vagy valami komolyabb szövődmény kialakult . Voltak olyan emberek akik meghaltak úgy , hogy nem voltak sohasem orvosnál . A diéta akkor volt amikor nem volt mit enni . Az bizonyos , hogy sokat mozogtak kint a friss levegőn és dolgoztak "látástól mikulásig", de mégsem volt ennyi beteg ember mint most . Nem ettek tartósítószerekkel kezelt ételeket és a maguk által megtermelt növényekből és nevelt állatokból állt a tápanyag készlet . A környezet nem volt agyonszennyezve , sok helyen nem volt még villany sem . A népi gyógyászat a " fűben- fában orvosság " segítette a betegeket . Őseink tudták mindig milyen növény az amit használni kell, hogy meggyógyuljanak. Amikor én kisgyerek voltam nálunk sem volt  villany de mi nagyon megbecsültünk mindent és értékeltük ha valamit kaptunk pedig mi csak ketten voltunk testvérek .

Sára Biró answered 11 év ago

A diabéteszt már az ókorban is ismerték, tüneteit leírták, ám kiváltó okára csak 1869-ben Paul Langerhans német orvos jött rá. A cukorbetegség pontos diagnózisának kedvéért, a középkori Európában a gyógyítók l belekóstoltak mások vizeletébe. Ugyanis már akkor felismerték, hogy a vizelet édeskés ízűvé válása jelzi azt a betegséget, amely elsősorban a vizeletmennyiség megemelkedésében mutatkozik meg, de számos egyéb tünet mellett akár a beteg halálához is vezethet.
 http://blog.keva.hu/?p=26

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Köszönöm hogy irtatok Marikám és Sárika én nagyon szeretek a régi dolgokról olvasni, meg ha van film a Tv-ben megnézni hogy hogyan éltek a régen az emberek !!Szivesen meghallgatom az idős embereket is ha mesélnek a régi időkről,érdekel na!!