Diabetes…..

KérdésekDiabetes…..
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

Ne üljön túl sokat, megelőzheti a cukorbetegséget!      A cukorbetegség megelőzése szempontjából fontosabb, hogy az ember félóránként felálljon az íróasztal mögül egy-egy öt perces sétára, mint az, hogy rendszeresen lejárjon az edzőterembe – derült ki egy új tanulmányból. 

4 Válasz
Halász Gabriella answered 11 év ago

na akkor én ezt megtettem ma.. sokat felálltam a sz.gép mögül! 🙂
na csak vicc akart lenni! 🙂
Bocsi… 🙂

Sára Biró answered 11 év ago

 Így van Zsuzsa. Fontos a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás, ezzel lehet megelőzni a cukorbetegséget. Megfigyeltem egy-egy szűrésen mindig népszerű "sztárokat" mutatnak, tőlük vesznek vért, ez egyrészt érthető,mert lehet többen felfigyelnek erre, viszont nem ők a potenciális veszélyeztetett egyének.

jaskó answered 11 év ago

Rám azután tényleg nem lehetett mondani, hogy egyhelyben ülő tipus vagyok. Élsportoló voltam, hivatásos katona. Iszonyú sok mozgással a hátam mögött és teljesen egészséges. Viszont elegendő volt egy durva szolgálati baleset, amit éppen hogy élve megúsztam. Igen élek, élve maradtam, de az eset után két hónappal már 1 tipusú cukorbeteg voltam, eltiltva sporttól, hivatástól. Talán így fizettem az életemért??? Igaz a kivételek erősítik a szabályt. Az viszont tény, hogy a folytonos , arányos fizikai terhelés nagyon jó hatással van a diabeteszre. A mai napig is minden nap igyekszem eleget mozogni.

Sára Biró answered 11 év ago

 Igen a 2-es típusú cukorbetegséget lehet megelőzni , illetve késleltetni a kialakulását életmódváltással, mozgással, egészséges táplálkozással  ( a cukorbetegek 90 % -a 2.típus).  Az 1. típusú cukorbetegség sajnos nem megelőzhető.