Diabetes..

KérdésekDiabetes..
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Elég e- ha csak erről a pár ételről mond le egy cukorbeteg,tészta, krumpli ,kenyér és a rizs! Szerintetek?

10 Válasz
rgyorgy answered 11 év ago

Miért kellene ezekről lemondani?Mindegyikből elég gyakran eszem, és az utolsó Hgba1c, ha jól emlékszem, 5,3 volt.Sokat számít, hogy miből, és hogyan van elkészítve az étel.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Kedves György teljesen igaza van egyébként egy cukorbeteg mesélte ezt nekem,meglepődtem nem mondom ,aztán ajánlottam neki ezt az oldalt!! Remélem itt sok mindenre választ kap majd a beteg!!

jaskó answered 11 év ago

Egyáltalán nem kell ezekről lemondani! csak a helyén kell kezelni, jól beilleszteni a diétába. Mérni és számolni kell és amint a többiek tapasztalata is mutatja ezek fogyasztása mellett is lehet jó eredményt elérni. Nem tudom ki volt a beteg diétás "tanácsadója", de ostobaságokat beszélt.

Nanita answered 11 év ago

Többiekhez csatlakozva én is azt tudom csak mondani, hogy egyáltalán nem kell lemondani sem a kenyérről, sem a tésztáról, rizsről, krumpliról. Csak tudni, hogy melyikből mennyit ehet ( melyiknek mennyi a CH-ja) illetve, melyik hogyan szívódik fel. 🙂

Pityu answered 11 év ago

Igazságot írtál Jaskó! (Mint mindig).

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Jaksó sok mindenen keresztül ment,és mindig az  igazságot irja!!

Nagy Mária answered 11 év ago

Kedves Mindenki! Ma találtam rá erre az oldalra. Valószínű megköveznek az alábbiakért, de ha csak egyetlen embernek is segíthettem, már megérte.
Olvassatok, kutakodjatok! én 200. októbere óta "lövöm magam", sok hypo és magasabb érték van már mögöttem, tehát tapasztalt vagyok ezen a téren.
Már régebben is hallottam a paleolit életmódról, de valamiért most érkezett el az ideje, hogy magamévá tegyem ezt a táplálkozási módot.
Ami történt: most egy hónapja, szept. 21-én kezdtem el /igaz és a ketogén részét, olvassatok utána/ s a 15. napon!!!!!!!!!!!!! letettem az inzulint.
Mára fogytam 9 kg /sajnos van miből/ inzulin és Meforál nélkül 3.9 – 4,5 Ch értékekkel, kelek, s napközben is a legmagasabb érték 6.5 volt. Természetesen most még gyakrabban mérem. Nekem ez nagyon bevált. Ja, és nem vagyok éhes, szabad vagyok, nincs inzulin, a vérnyomásom is lejjebb ment. Ez egy csodálatos érzés, emellett nagy adag vitaminokat is eszem, a közérzetem kiváló. napi 2-3 órát sétálok. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nézzetek utána.

Nanita answered 11 év ago

Kedves Mária.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat és sikerélményedet.
Én is olvastam, hallottam már a paleolit étrendről, szoktam kapni hírlevelet is. Van amit paleolitosan főzök: pl fasírt, több főzeléket, gyümölcsöt eszünk. De mi nem tértünk át teljes egészében, egy nagy kamasz fiú étrendjét nem elégitené ki, legalábbis így gondolom én, eléggé költséges lenne a kenyér-liszt kiváltása ( lenmag, zab és rizsliszt illetve a kókuszolaj sem olcsó termék).

Nagy Mária answered 11 év ago

Nanita! Én is mindig erre hivatkoztam korábban, hiszen a könyvet már pár éve megvettem, de már elegem van az egészségügy packázásából, s úgy gondoltam, kezembe veszem a saját sorsomat.
Nyilván egy kamaszfiúnál nehéz megváltoztatni a szokásokat, de amire rájöttem, hogy sokkal
kevesebbe kerül ez az életmód, annál is inkább, mert az ember 2-3 nap után már nem is éhes.
Tudom, mindenki kiakad attól, hogy mit egyen kenyér helyett. nem kell rögtön paleós kenyereket sütni, mással is remekül jól lakhat az ember.
Természetes, hogy egy magyar családban sok ellenállást találunk ezzel szemben, de legalább, aki már beteg, az próbálja ki. Nagyban nem is tér el attól, amit a család többi tagja eszik. Rendkívül sok és jobbnál – jobb
recept van a neten.
Mindenki maga dönti el, de igazán az lenne a legésszerűbb, ha ezzel már megelőznék az emberek a betegségeket. Szerintem ez a jövő, hiszen egyre több orvos is foglakozik ezzel a témával, s rengeteg gyógyulás történetet lehet olvasni. Nem mindenki teszi le ilyen rövid idő alatt az insulint, van aki egy év után, de rövid időn belül lehet csökkenteni. Ez nem fogyókúra, az már csak hab a tortán, hogy ezzel még a plusz súlyt is le lehet adni. Nem kevés cikket olvastam róla, hogy 4 hónap alatt valaki 35 – 40 kg adott le.
Nyilván ez nagy súly esetében értendő, de a szervezet mindig tudja, hogy mi a jó számára.
bárcsak korábban éltem volna ezzel a lehetőséggel, nyilván sok minden betegség nem talált volna rám.
Ajánlom figyelmedbe a D3 vitamint, s az ezzel kapcsolatos kutatásokat, rendkívül érdekes és hasznos.
Én naponta 12 000 D3 vitamint, 12 000 C vitamint, 3 x 1 omega3-at, napi 1 K2 vitamint és 3×3 250 mg krómot eszem. Tudom, most ismét az a válasz, hogy ez drága. Igen, én is tapasztalom, hiszen nyugdíjból élek /nem sokból/, s a rezsit is ki kell fizetni, de én már megtapasztaltam, hogy mindig arra jut, amire nagyon akarunk. Én inkább erre költök, mint a gyógyszerekre.
Félre ne érts! Mindenki maga tudja a lehetőségeit, én csak felhívtam erre az életmódra a figyelmet, hiszen ez valami csoda. Sokszor elszörnyülködöm, hogy évtizedeken át mennyit mérgeztem a családomat és önmagamat, mondván, hogy én jó háziasszony vagyok, sütöttem a rengeteg sütit, meg a sok krumplipüré, és társait.
Ami még nagyon érdekes volt, hogy a második nap után olyan frissen ébredtem 7 órai alvás után, amit már régen tapasztaltam. Sokkal türelmesebb lettem. Nekem még a pajzsmirigy problémámat kell rendezni, de megyek Dr. Tóth Csabához / Ő paleo-szemléletű orvos/, remélem ad jó tanácsokat.
Szép napot mindenkinek.

Nagy Mária answered 11 év ago

Mindenki! Igen is le kell mondani a gabonáról, a cukorról, a rizsről, burgonyáról, hüvelyesekről s főként a tejtermékekről, kivétel a kemény sajt. Ici-pici kompromisszum olykor egy kevés zabpehely, vagy zabliszt.
Nem csak a diabeteseseknek!!!!!!!!!!!!!

Olvassatok sok tudományos cikket, s meglátjátok a magyarázatot. Ja, igen és a transzzsírokról is le kell mondani, tehát minden olyan zsírról, ami hidrogénezve van, ilyenek a növényi olajok, a margarin.
A közegészségügyi ajánlásokat követően – mármint, hogy egészségesebb az olaj, mint a zsírt – 30 évre megugrott a szív- és érrendszeri betegek száma, mégpedig látványosan. Nem a zsír növeszt hájat, hanem a a magas CH tartalmú ételek.

Nem kell megijedni, nagyon jókat lehet enni, s bármennyit, akkor is fogyni fog tőle az, akinek erre
szüksége van.

Saját tapasztalat, 12 év után letettem az inzulint!!!!!!!!!!