Diabetes…..

KérdésekDiabetes…..
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Mi a véleményetek a szőlőcukorról? Én úgy hallottam hogy jó ha a cukorbetegnél mindig van szőlőcukor ,a régebbi cukorbetegek mindig tartanak maguknál!!( Ha hirtelen leesik a cukor akkor kapnak belőle be) mi is tartunk magunknál!!

7 Válasz
Edina answered 12 év ago

Nekem nem vált be a szőlőcukor,utána pocsékul vagyok.Nemrég egy aszisztens azt ajánlotta,hogy igyak tejet az az egyik legjobb megoldás….na de aki nem szereti a tejet?Nem a legjobb megoldás,de én savanyúbb(azt a spagetti szerű) gumicukrot szoktam enni,csak az a baj,hogy imádom…:-(

Sára Biró answered 12 év ago

 Edina! Tényleg a tej egy jó dolog,amellett hogy megemeli a vércukrot még az éhségérzetet is csökkenti,meg hasznos tápanyagok is vannak benne.
Aki nem tudja meginni a tejet fogyasszon pl.2 dl gyümölcslevet,az is hasznosul és gyorsan felszívódik. Van aki mézet fogyaszt,na azt nem lehet a zsebbe tenni:-)
Én mindig arra próbálom rávezetni a betegeket,hogy próbálják kivédeni a  hypot,ha fizikai aktivitást végeznek előtte egyenek pl. almát,valamilyen gyümölcsöt,ha tartósabb a munka akkor lassan felszívódó CH-t is.Persze mindezt a vércukor, a tervezett munka figyelembe vételével,és egy kulcs szó lehetőleg tervezzük meg mit csinálunk,vajon mennyi ideig tart a munka. Ez később gyakorlattá válik.
Zsuzsikának igaza van egy hypoglikémizáló szert szedő cukorbeteg,illetve inzulinos mindig tegyen szőlőcukrot a zsebébe,mert az hirtelen felszívódik és hamar bekerül a keringésbe. Ugyanilyen fontos mindig legyen víz is a cukorbetegnél,meg a jól ismert hypos csomag (ami sokszor nincs a betegeknél(:-

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Én a rendelőben kaptam egy Lilly "starter kit"-et, amikor inzulinos lettem. Abban volt 3 darab szőlőcukor (szemenkét becsomagolva, ami nagyon ötletes és praktikus), ebből van mindig egy a zsebemben. Illetve mindig van nálam kóla (valódi cukros). A Coca-cola gyárt 1.5 decilteres alumíniumdobozos kiszerelést, ez szerintem még egy női kistáskábban is simán elrejthető. Az a lényeg, hogy ezt a másfél decis kiszerelést ne a szupermarketekben keressétek, mert ott nem kapható, hanem az olyan éjjel-nappali üzletekben, aholva a bulizó fiatalok járnak vásárolni. Én még soha nem hypoztam eddig, de biztonságból mindig magamnál tartom ezeket.

Sára Biró answered 12 év ago

 Igen Krisztián nekem is nagyon tetszik az az oktató doboz. Hypo esetén jó a Coca cola.
Ma egyik inzulinos cég képviselőjével beszélgettem,aki dietetikus és megkérdeztem a Kolás kérdésedet. Ő is egyértelműen mondta,hogy nincs benne cukor,vagyis olyan ami vércukrot emelne. Másra tényleg nem tudunk gondolni,csak a stresszre. Mondtam azért gondolkozzon rajta,ha valami eszébe jutna:-)

katalin answered 12 év ago

Nálam is van szölöcukor végszükség esetén de utálom.De mindig van egy csoki a táskámba ha rosszul vagyok csokit eszem ilyenkor van karácsony.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kati a csoki nem szívódik fel hamar,de gondolom ezt már tudod?!

katalin answered 12 év ago

Én tiz perc alatt helyre jövök a csokitol.