Diabetes…

KérdésekDiabetes…
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Sajnos sokszor akaratunk ellenére is rossz a vércukor eredményünk!!Figyelem! A vércukor eredményben bezavarhat az időjárás a stressz,valamint a menstruációs ciklus is!! Ilyenkor hiába a betartott diéta,a mozgás,ezekkel a dolgokkal számolnunk kell!!

4 Válasz
jaskó answered 12 év ago

Igazad van Zsuzsa. Sajnos egy egy ilyen időszak, akár több heti munka, erőfeszítés eredményét is leronthatja!!!

Nanita answered 12 év ago

Kedves Zsuzsa!

Nekem mondod? 🙂
Szülés óta a menses előtt már egy héttel magas a cukrom  és alatta is. Így egy hónapból közel 2 hét már ki is lőve a jó eredmény tekintetében ( bár most már egyre jobban kezelem, érdekes, hogy az első szülés előtt pedig állandóan alacsony volt).
Az időjárás mindig is megviselte.
Stresszből is kijutott sajna az elmúlt hónapokba, évben rendesen és még nincs vége.
Küszködtem fogíny gyulladással, most pedig mindkét kezemen ínhüvely gyulladás.
És hát a szakmám sem egy ideget kímélő.
Az a csoda, hogy a legutolsó átlagom 7,2 volt ( bár ennél talán egyszer volt csak magasabb).! 🙂

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Kedves Jaskó és Nanita! Örülök hogy egyetértetek velem de ez igy igaz,nálam a stressz okozza és a frontok a vércukrom ingadozását,sőt még a vérnyomásomét is!!Pedig az ember próbálkozik ,diétázik mozog,aztán ilyenkor felmerül a kérdés diétáztál? mozogtál? hát persze hogy megteszünk mindent!!Azért is irtam ezt a kevara,hogy sok beteg ne ilyedjen meg ha mindent megtesz és az érték mégsem jó,mert bizony vannak hullámvölgyek és ezt el kell viselnünk!!!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Jó reggelt! Egyetértek Veletek,hogy sokszor a stressz, a z időjárás, a menstruáció okozza a vércukor ingadozást,ezek valóban tények. 
Egyszer a Judit feltett egy nagyon jó kérdést" mennyi az annyi"?.. Tehát naponta hány perc mozgás ez alatt értem a sétát, a gyaloglást és nem nagy dolgokra gondolok, írjuk le ma 30 percet sétáltam,ma gyalog vagy kerékpárral mentem munkába, írjuk ugyanígy naplóba ma reggel ezt és ennyit ettem. Utána ismételjük meg ugyanezt és figyeljük a testsúlyunkat. Ha nem csökken akkor valahol ,valami hiányzik és nézzünk utána miben lehet változtatni? és  kérdezzünk……!!!!!!
Mert ugye tud  csökkenni a testsúly is , erre jó példa a Zsuzsa és ha csökkent a testsúly akkor javul a vércukor és a közérzet. Ezúton is gratulálok a Zsuzsának a leadott kilókért!:-)
Ezt hányan próbáltátok ki?