Diabetes

KérdésekDiabetes
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Szerintetek igaz -e az ,hogy egéségtelen étel nincs csak egészségtelen táplálkozás ???

20 Válasz
Violetta Varga answered 13 év ago

 ASZPIKOS FELVÁGOTTMi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek, algafehérje.Ami miatt ne fogyassza: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos, a selejt nem azt jelenti, ehetetlen, a legtöbbször csupán a szépséghibára utal. Az algafehérje az agaragar nevű, máskülönben a laboratóriumokban táptalajként használt moszatféle fehérjéje.

Violetta Varga answered 13 év ago

 PÁRIZSIMi van benne: körülbelül 40 százalék bőrke (aprított darabka), 20 százalék ipari szalonna, albumin, néha selejt húsáru, 15-20 százalék szója.Ami miatt ne fogyassza: szegény párizsinak a köztudatban igen rossz a híre, és most még mi sem védjük meg. Igen, a pletyka igaz, abból készül, ami a vágóhídon selejt lenne. Semmit sem dobnak ki, mindent felhasználnak, és a tányérjába tesznek. Az ipari szalonna elnevezés a semmire sem jó maradékot jelenti – szakszóval finomítva -, az albumin pedig a sertés- és marhavérből kivont fehérje.

Violetta Varga answered 13 év ago

  VIRSLIMi van benne: szója, sertéshús, legalább 20 százalék ipari szalonna.Ami miatt ne fogyassza: nagyobbrészt szója, kisebb részt nyesedék sertéshús, vagyis ami az aprításnál leesik. Selejt nincs, valamilyen élelmiszerbe minden darab jó lesz!

Violetta Varga answered 13 év ago

 KETCHUPMi van benne: paradicsom, állománymódosító anyagok, néha tartósítószer.Ami miatt ne fogyassza: még akár állati fehérje is lehet benne, elvégre nem lehet az összes leszedett zöldséget egyenként átvizsgálni, így aztán minimális százaléknyi állati fehérje, pár szerencsétlen bogár bekerülhet az aprítógépbe. Amúgy a ketchupba sokszor csak a minden másra alkalmatlan paradicsom kerül.Mit használjon helyette: saját készítésű paradicsomszószt.

Violetta Varga answered 13 év ago

  SZAFALÁDÉMi van benne:állati kötőszövet, mócsing (inak, rostok), ipari szalonna, kisebb mennyiségű szója, némi albumin.Ami miatt ne fogyassza: a háziállat úgynevezett egyéb részeit egy percenként nagyjából 3000-es fordulatszámmal pörgő kés egy fehér, kenőcsös anyaggá aprítja, ebből lesz a szafaládé. Annyira ez nem egészséges…

Violetta Varga answered 13 év ago

  HÚSKONZERVMi van benne: kevés maradék hús, ipari szalonna, bőrke és néha szója.Ami miatt ne fogyassza: tartósítószer nincs benne, ez kétségtelen. Cserébe viszont annyi ideig hőkezelik, hogy szinte minden értékes vitamin elbomlik benne.

Tri-Ton answered 13 év ago

 Egy pár napot kihagytam itt a honlapon, de egy érdekes tanulságot megosztanék veletek !  Egy több napos továbbképzésen vettem részt BP.-n és egy kicsit furcsa értékeim lettek.( 1. nap reggeli, otthon: 09 órakor vc. 6,2 ) ., ( 2.nap reggeli, autópálya gyorsétterem : 09 órakor vc. 8,1 ) ., ( 3.nap reggeli ABC-ből: 09 órakor vc. 5,6 ) ( este hazafelé vacsora, autópálya gyorsétterem : vc. ????   8,5 ) Napközben mindig rendben volt : 4,8 – 5,8 között .  No ennyit a gyors éttermekről, pedig az ott kapott mennyiség mindig kevesebb volt az egyébként szokásosnál.  Soha többet !!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Nagyon örülök,hogy jelentkeztél! Valóban így van! Lehet enni,csak meg kell válogatni,hogy mit!

éva75 answered 13 év ago

 Most olvasgattam el Violetta! Én aki kedveltem a párizsit nagyon elborzadtam! Pedig általában a jobb minőségűt szoktam megvenni! Honnan van ennyi infod?

Sára Biró answered 13 év ago

 Amúgy tudtam én is ,hogy sok mindent tartalmaznak a párizsik és a virslik én általában e kettőt szoktam megvenni! Nagyon remélem azoknak nem a fenti az összetétele! Én is inkább a jobb minőségűt veszem, a juhbeles virslit,csak remélem,hogy nem szója és bőrke!