Diabetes

KérdésekDiabetes
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Szerintetek igaz -e az ,hogy egéségtelen étel nincs csak egészségtelen táplálkozás ???

20 Válasz
Violetta Varga answered 13 év ago

 Kóla: 24 óra alatt képes feloldani egy tejfogat, az autó fényezését pedig szinte percek alatt lemarja. Hasonló tulajdonsággal rendelkezik több üdítő is.Csokoládé: hazánkban egyre több gyermeket érintenek a túlsúly miatt kialakuló szív- és vérnyomásproblémák.Előre csomagolt/szeletelt felvágottak: szinte kivétel nélkül tartalmaznak tartósítószereket, melyek akár allergiás reakciót is kiválthatnak.Szinte naponta látni gyermekeket, akik kólás üveget szorongatnak a kezükben, és szinte falják a csokoládét. 

Sára Biró answered 13 év ago

Nagyon sok az egészségtelen étel,csak alapvető dolgokat sorolnék a fagyasztók tele vannak ilyen-olyan panírozott +ételekkel"! A sok egészségtelen táplálkozás számtalan betegség forrás! Kezdődik az elhízás,magas a vérzsír,nő a húgysav,magas a vérnyomás-ez ,ár a metabolikus syndroma,mely a cukorbetegség előszobája! De számtalan más betegség forrása is a sok tartosítószer! Tehát nem csak a táplálkozás egészségtelen,hanem sok étel is egészségtelen!

Tri-Ton answered 13 év ago

Szokásomhoz hűen egy picit kell, hogy vitatkozzak ezzel a megállapítással. Régen ugyan ez még igaz lett volna, de a mai világban, mikor első a gazdaságosság és nem számít mit tesznek bele, már nem így van. Az elmúlt évben is rengeteg dolgot lehetett akár a médiából is. Pld. egy nagy távolkeleti ország teje, a sűrítő és állagmegóvó adalék, a dioxin szennyezés, stb. Bárhogy nézem ezzel nehéz lenne egészségesen táplálkozni. Jobban belegondolva, lehet, hogy én is egy részt köszönhetek a ,, gyorséttermek,,-nek. Most, hogy már egy kicsit késő, igenis megnézem mit eszem !

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Tri-Ton! Sohasem késő! A lényeg,hogy megváltoztattad az étrendet! Természetesen,ehhez kell egy segítő családtag! Említetted a feleséged mennyire odafigyel az étrendre! Csak így lehet! 

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Ton,nagyon igaz és őszinte a válasza hát igen meg kell nézni mit eszünk!

Violetta Varga answered 13 év ago

 Sajnos sokkal könnyebb egészségtelenül táplálkozni, mint egészségesen. Egészségtelenül táplálkozol, ha keveset eszel. Ha sokat eszel, akkor is. Ha egyhangú az étrended; az egészségtelen. Ha nem megfelelő az energiatartalma, valamint szénhidrát, fehérje, zsír, vitamin, ásványi anyag, rost és víztartalma, az is. Sőt, ha rendszertelenül eszel, az is. Hát lehet egyáltalán egészségesen táplálkozni? Persze, lehet.

Violetta Varga answered 13 év ago

 A következő mondat bonyolult, de igaz: ha táplálkozásod rendszeresen rendszertelen, akkor egészségtelen is. Az egészségtelen táplálkozás halálhoz is vezethet.

Sára Biró answered 13 év ago

 Violetta büszke vagyok Rád! Csak így tovább!:-)

Violetta Varga answered 13 év ago

 köszönöm szépen! igyekszem! 🙂 🙂

mimi xd answered 13 év ago

 Rengeteg egészségtelen és tartósítószert tartalmazó étel van! Nem is tudjuk mit eszünk meg! Lehetséges,hogy sok betegségnek is a sok tartósítószer az oka!