Depresszió -Pánik…

KérdésekDepresszió -Pánik…
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Elég e-2-3 év hogy valaki elhagyhassa az antidepresszáns gyógyszert?(pl- ha depresszió és pánik betegsége van) ?

12 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Zsuzsika! Erre a kérdésre szakember tudna választ adni , aki ismeri a beteget, a betegséget. Véleményem szerint nem az számít,hogy a beteg 2-3 éve szed antidepresszánst,hanem az hogy milyen az állapota,milyen társbetegségei vannak,milyen a családi támogatottság stb.. Tudok olyan beteget aki fél év után elhagyta a gyógyszert ( az orvosa tudott róla,de a beteg kérte a segítséget,hogy elhagyhassa) , és olyant is tudok aki több mint 10 éve változatlanul szedi az antidepresszánst.

Tri-Ton answered 12 év ago

Szia Zsuzsa !   Mint egyik kedvenc KEVA-s ,, ediig ismeretlen barátnőmnek,, mondom a véleményem. Szerintem nem az idő, hanem a körülmények és a hozzáállás határozza meg, hogy mennyi az annyi. Ha ezt a kérdést úgy tetted fel, hogy nem másról, hanem rólad van szó akkor még egyszerűbb a válasz. Alakítsd úgy magad körül a dolgokat ahogy Neked jó !!! Felejtsd már el, hogy Neked depressziós ügyeid vannak. Neked barátaid, támogatóid és főleg KEVA-s Társaid vannak. Nincs szükség a gondolatok ,,gyógyszerekkel,, történő befolyásolására…….itt vagyunk Neked mi és a családod. Miért akarsz egy mesterségesen befolyásolt világban élni ??? Nem szabad így gondolkodni ! Ha én így gondolkodnék, már úgy jártam volna, mint a gatyám. ( megszáradtam volna a kötélen )  Csatlakozz hozzám !!! 100 évesen bemutató bulit tartunk az akkori fiataloknak !!!

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Tonikám hát persze h én vagyok:-)-ki is lenne más mint én aki mindig bonyolult:-) De megnevettettél,de milyen igaz amit irsz,na látod  ti vagytok az én barátaim ,kedves kevas ismerőseim !!Ezt büszkén irom le és köszönöm!!!Jó ilyenre ébredni!!!!!

Vigh Eniko answered 12 év ago

Sziasztok dragaim!

Sarika talan emlekszik hogy depresszios allapotban voltam  a nyaron es bar akkoriban xanaxot szedtem napi 50 mg-ot egyik naprol a masikra elhagytam!Soha tobbe nem akartam hozza nyulni!Aztan megint jott decembertol erre fele egy csomo stresszess gond,problema es megint depresszios lettem!
aZOTA MEGINT SZEDEM EZT A POKOLI GYOGYSZERT AMIT utalok es rajovok hogy csak tompit de a szomorusag stagnal az eletemben,es nem mindig hasznal a xanax!Szeretnek most ujra lemondani,kuzdok a depresszio ellen de nem mindig sikerul!Pedig,tornazom,pozitivan gondolkodom ,probalom lekotni figyelmem kulombozo dolgokkal de ahogyan ujabb problema adodik azonnal depresszioba esek!Tenyleg nincs kiut ebbol soha?Amit meg eszrevettem a szeretet nelkuli elet!Nem szeretnek,nincs csaaldom es senkim  agyerekemen kivul ami nem eleg hiszen o szeretetet ker es mindnet elvar es en sokszor ugy erzem mar nem birom!Mert mindig csak adni es soha se kapni ez mar faraszto-foleg 40 ev utan!Engem erdekelne TRI-TON ha megkerhetlek ,miben es hogyan lehet segiteni hogy megszunnjon a depresszio?Hiszen nagyon szeretnek meg csaladot es szeretnek szulni egy gyereket,persze ne legyenek bennem nyugtatok!Nagyon hamar szeretnek lemondani a gyogyszerekrol de ertsetek meg hogy nem sikerul ,van amikor meg ok nelkul is depresszios leszek,lehet a Basedowos problemaim miatt van hogy neha a semmibol is ramtor a meghalasi vagy!Nem akarok meghalni de igy se akarok elni!Bocsi hogy kitarom a lelkem de nagyon elkeserit!Puszi mindenkit-szep napot kivanok-Eniko!

Tri-Ton answered 12 év ago

Zsuzsa és Enikő Barátnőiim !!! Csupán csak egyet kell tisztázni. Mi az, hogy depresszió ???  Ha az attól alakult ki, hogy egyedül maradtál a gondjaiddal és nincs kivel elindulni a kilábaslás útján akkor a megoidás a következő. Keress igaz barátokat, társakat. sorstársakat és máris nem vagy egyedül. Ha gyermeket is szeretnél akkor ez egy kicsit ez kevés, de ebben a körben találhatsz párt is magad mellé. Nem szabad bezárkódni !!! Ha bezárkódsz egyedül fogsz maradni és éppen ez a legnagyobb gondotok. Itt vagyunk mi is a KEVA-sok akik azt mondjuk, hogy egymást segíteni fogjuk.  Akár itt is találhattok megoldást az egyedüllétből történő kitörésre. ( van olyan akit sokan vesznek körül és mégis egyedül van ) Ha itt nen akkor máshol, de keresni kell legalább egy valakit aki a segítőd, majd később a társad lesz. A legfontosabb viszont, hogy higyjél és bízzál ÖNMAGADBAN !!!

Tri-Ton answered 12 év ago

Enikő !  Sokszor olyan választ írok ami kétértelmű lehet. Az egyik értelme vidám, míg a másik szomorú. Attól függően, hogy ki olvassa megtalálja benn a magára valót. Az általad leírtak viszont egyértelmű választ követelnek, hisz úgy látom, hogy tényleg segítségért kiáltasz . Sokat nem tudunk rólad, de amit  igen az sem segít előre. Túl nagy a távolság ahhoz, hogy valós segítséget tudjunk adni. A megoldás csakis Rád fog maradni, de ötletek azért biztosan lesznek.  Én azt tudom javasolni Neked, hogy ne maradj egyedül. Csakis párosan szép az élet. Hiába van le és felmenő, ha éppen melletted nincs senki. Ne hidd el nekem, de gondold végig és próbáld ki : sokan vannak akik Nálad sokkal nehezebb körülmények között élnek és szeretnének egy ilyen társat mint TE. (az hogy van interneted, már valamit jelent ) Lehet, hogy nem éppen a herceg jön hozzád fehér lovon, de, hidd el egy igaz és megbízható társ többet ér mint egy futó kaland és utána semmi. ( max. következmény, vagy csalódás ) Ugyan nem ismerjük egymást, de amennyit tudok az is valami. Többen is vannak akik éppen egy olyan kapcsolatra vágynak amiben éppen Te lennél a másik partner. Vállald fel Magad, keress társat melléd, de soha se panaszkodj és főleg ne sajnáltasd Magad. Így találhatsz olyan társat aki nem sajnálatból, nem a valamid miatt, hanem csakis Miattad szeretne veled kapcsolatba kerülni. A többi meg majd jön magától.  Ja és még valami ! A depresszió az én olvasatombam egy olyan állapot, ahol valaki önmagát kizárja a társadalomból és szeretne eljutni arra a szintre, hogy mindenki Őt sajnálja. Törekedj arra, hogy irigyeljenek és ne tudjon senki sem sajnálni !!! ( ne aggódj megtehető ! )

Szabó Eszter answered 12 év ago

Kedves Zsuzsa!

A gyógyszert addig kell szedni, amíg az állapotot kiváltó helyzet megszűnik, vagy képes lesz vele az illető megbirkózni. Nem vagyok gyógyszerpárti, ahogy azt már több helyen is leírtam, de sajnos vannak helyzetek, amikor ideiglenesen nem kerülhető el. Természetesen ez csak kiegészítés ahhoz, amit Sári írt, mert a beteget és a betegséget nem ismerve nem lehet semmilyen konkrétumot mondani.

Tri-Ton answered 12 év ago

Szia Eszti !   Mostanában nem találkoztunk itt.

Szabó Eszter answered 12 év ago

Kedves Enikő!

Dicséretes, hogy tényleg igyekszel mindent megtenni annak értekében, hogy legyőzd a depressziót, csak egyet ne felejts el: ha nem nézel szembe vele, hanem elfordulsz tőle, attól még ott lesz. Valóban az tud legtöbbet segíteni, hogy ha megpróbálsz változtatni a gondolkodásodon, de nem "kényszeresen" a jóra gondolva, hanem megvizsgálva a helyzetet több szempontból. ÉS mihelyt képes leszel máshogy nézni a világra, rengeteg érdekes dolgot fogsz észrevenni, mert sokkal nyitottabbá válsz. Segíthet, hogy ha végiggondolod, hogy számodra fontos emberek, esetleg példaképek hogyan reagálnának arra helyzetre, amiben te vagy.
A csalódással azért vigyázz, mert ha még nem vagy elég erős, és nem tudod megfogalmazni, hogy vajon mi az, amit te csinálhattál volna másképpen, akkor többet árt, mint használ az egész. De ha tanulni tudsz belőle, és még egyszer nem követed el ugyanazt, akkor már nyertesen jöttél ki a helyzetből.

Sok kitartást kívánok, és büszke lehetsz magadra a bátorságodért, hogy megnyíltál, és hogy teszel magadért. 🙂

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Jajj Esztike örülök hogy itt vagy:-)Igen Teljesen igazatok van,vannak helyzetek amikor hiába akarnád elhagyni,sajnos mégis szükség van rá!!!Esztikém én kérdeznék tőled egy számomra fontos dologról,kérlek adjál tanácsot ,megköszönném!!Sajinos én nagyon aggódó ember vagyok mindenen aggódok,a kis dologtól a nagyig,hogyan lehetne ezeket az aggódásokat letenni?Nagyon szépen köszönöm a választ előre is!!!!