Depresszió ?

KérdésekDepresszió ?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Elképesztő dolgot olvastam.Forrásanyag: hir24.hu/MTI 

 Ahol nincs baktérium, vagy piszok, ott támad a depresszió.

A kórokozók hiánya ugyanis mind otthon, mind az irodában ahhoz vezet, hogy az immunrendszerünk legyengül, ez pedig hosszútávon kedélyállapot változást, szélsőséges esetben depressziót okozhat. Ennek oka, hogy tiszta környezetben legyengült immunrendszer gyulladással és allergiával reagál a bacikra, ami lassítja a boldogsághormonként ismert szerotonin termelést. Ez vezethet depresszióhoz.
Az atlantai kutatók eredményeit több korábbi kutatás is megerősíti: ezek közül az egyik bizonyította, hogy a túlságosan tiszta lakások gyengítik az immunrendszert, míg egy másik azt bizonyította, hogy a gyerekek a piszokkal és a szőrszálakkal érintkezve ellenállóbbakká válnak bizonyos betegségekkel szemben. 

Ezt mostanáig nem hallottam és ti? 🙂

4 Válasz
Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Sári!
Az immunrendszer és a túl tiszta lakás/gyerek kapcsolatáról hallottam, de hogy ez mennyire befolyásolja a szerotonin szintet, arról nem. A gyenge immunrendszer maga nem okoz depressziót, viszont a betegségek miatt rosszabb a közérzet, és az állandó betegeskedés már valóban jelentősen ronthat a hangulaton, ami még tovább gyengíti az immunrendszert, így az illető sajnos belekerülhet egy ördögi körbe, aminek a vége lehet depresszió is.
Azt már sok helyen leírták, hogy ha a gyerekek a kellő időben nem találkoznak bizonyos mennyiségű és minőségű piszokkal, sokkal könnyebben lesznek allergiásak, mert nem tud kialakulni a megfelelő védettség.

Tri-Ton answered 13 év ago

Szia Eszti ! Örülök, hogy találkoztunk és nem csak virtuálisan ismerjük egymást !                           Akkor hát itt a hosszú élet titka. Megvan miért éltek régen tovább az emberek. Földes szoba + egy héten egyszer családi fürdés, utána jöhet a heti tisztaruha váltás. Háziállatokat vissza a lakásba és csak ennyi kell, hogy 100 évig éljünk ? A sok műanyag, a vegyszerek, a feszített tempó, az állandó fény és zajterhelés, a friss levegő és a nyugodt élet hiánya. Valamint a tömeges méreteket öltő kilátástalanság teszi tönkre az embereket és ettől szűnik meg a természetes védekező képesség. Többször írtam már a szervezetünket az agyunk irányítja és egy minden – mindegy helyzetben nincs miért védekezni sem. Az igaz viszont, hogy a koszban és mocsokban fokozottan kell dolgoznia az immun rendszernek és ahhoz képest egy steril környezetben szinte semmi dolga. Természetes, hogy egy hirtelen jött ,,támadás,, viszont nagyon meglátszik főleg ha még mesterségesen is gyengén tartjuk a szervezetünket. Energiabevitel nulla, mert a fogyókúra a divat, sportolni nem lehet mert fárasztó, sőt hogy nézünk ki izzadtan ?  Azért én nem a régi módszerrel próbálnám meg a 100 évet.

Miklós Mária answered 13 év ago

Üdvözöllek kedves Sárika!

Én is olvastam.  Szerintem a sok szintetikus, vegyi anyagokkal telített tisztítószerek, kozmetikumok, háztartási szerek, műanyagok  nincsenek jó hatással az immunrendszerre.  Egy szegedi kutató  kb. 15 éve már  kimutatta, hogy a gyerekeknek  nagyon jó a kosz, legyenek csak maszatosak, mert így erősödik az immunrendszerük.   A depresszióval való összefügésével kapcsolatban szkeptikus vagyok.  Bizonyítsák be.
Szép délutánt kívánok MIndenkinek:-)

Krisztina Kiss answered 13 év ago

ÁLLITÓLAG MIG EGY GYEREK FELNÖ 1KG KOSZT KELL, HOGY MEGEGYEN. HÁT NEM TUDOM-:)) TUTI MEG FOG ERÖSÖDNI AZ IMMUNRENDSZERE.