Dcont.hu adatfeltöltési nehézségek

KérdésekDcont.hu adatfeltöltési nehézségek
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 11 év

Nyár óta nagyon nehezen tudom az adatokat feltölteni az ideálról a Dcont.hu-ra. Ez főleg azóta van így mióta a szerviz kicserélte a készülékem. Azelőtt nem voltak ilyen gondjaim, legalábbis 2-3 próbálkozás után sikerült. Mostanában viszont nagyon nehezen sikerül. Ma pld. 30 perc után feladtam. Az ügyfélszolgálat már nem tud újat tanácsolni, a távolság megfelelő, nem mozdul el a készülék. Ki és bejelentkezek többször. Legutóbb 75 perc próbálkozás után jártam sikerrel. Ezt követően kicseréltem az anyuval a készüléket, töröltem a memóriát, majd mértem és azt elsőre sikerült feltölteni. Tapasztalt már valaki ilyet? Én már kezdem feladni. Manuálisan nem sok kedvem van rögzítgetni.

25 Válasz
Gyöngyi answered 11 év ago

Én valahogy nem értem ezt az egészet. A Dcont.hu a gyakori kérdések között  az egyik kérdés kapcsán azt írta, hogy az első automatikus adatfeltöltés alkalmával a Dcont vércukormérő készülék véglegesen hozzárendelésre kerül az aktuális felhasználóhoz. Ezzel a készülékkel a későbbiekben más nem tud adatot feltölteni, vagyis másik kóddal szerintem már én sem tudok feltölteni vele, ha már egyszer sikerült. Továbbá azt írják, hogy a Dcont.hu rendszerben egy személyhez több készülék is tartozhat, azonban ezek párhuzamos használata jelenleg NEM lehetséges. Tehát, ez esetben miért ne lehetne több készüléket használni újabb kód nélkül, csupán ne használjuk őket párhuzamosan?! Továbbá én rendszeresen jelzem a problémám az ügyfélszolgálatnak, és még egyszer sem írták, hogy újabb kód kellett volna?! Akkor ez most hogy is van?

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Gyöngyi, én is csak felhasználó vagyok, de nálam jól működik a rendszer. A vc mérő adatai személyes adatok, tehát a szolgáltató védi ezeket. Ahhoz, hogy működjön a következők kellenek:
1. regisztrálni a Dcont.hu weboldalhoz. Regisztráció után bármikor beléphetsz, de csak nézegetni tudod az oldalt. 2. Ha feltölteni akarsz csatlakoztatni kell a vc mérőt a dcont.hu oldalon a saját tárhelyedhez és már töltheted is fel az adatokat. Nálad eddig így működött is. 3. Újabb készülék esetén mikor a jelszavaddal belépsz a dcont weblapra, és az új készüléket csatlakoztatod, nem tudsz feltölteni Az ok: A rendszer minden alkalommal beazonosítja a készüléket és ha van hozzá tárhely, mehet a feltöltés. Újabb vc mérőnél is megtörténik a készülék be azonosítása, de mivel nincs hozzá tárhely nincs hová feltölteni az adatokat. Ezért nem működik a feltöltés. A megoldás: mint regisztrált felhasználó jelezni, hogy új készüléket vettél, de nincs hozzá tárhelyed. Kell kérni kódkártyát, amit ingyen postán elküldenek. Ezt minden újabb készüléknél megkel ismételni. Így több tárhely jön létre amiket együtt csak nyomtatásban lehet megnézni, felhasználni. Személyhez kizárólag a dcont.hu weboldal tartozik először. A vc mérő ahhoz a személyhez fog csatlakozni, aki dcont.hu jelszavával az első feltöltést elvégzi. Az , hogy a 77elektronika miért nem szájbarágóan magyarázza el ezeket, más téma.

Gyöngyi answered 11 év ago

Kedves György!

Köszi a segítséget és az infót. Így már jobban érthető. Akkor majd írok nekik és remélem megoldódik a problémám.

rgyorgy answered 11 év ago

Nagyon szívesen, és ne feledd, neked csak a kódkártyára van szükséged az új géphez!

Sára Biró answered 11 év ago

Ma beszéltem a 77 Elektronika cég legsegítőkészebb képviselőjével , ő mondta,hogy aA 77 Elektronikánál fejlesztés van a Dcont.hu.feltöltéssel kapcsolatosan kb novemberben lesz új program.  Szívesen veszik a betegek tapasztalatait és hozzászólásait. Én küldöm is a linket.:-)További ötlet??