Dcont.hu adatfeltöltési nehézségek

KérdésekDcont.hu adatfeltöltési nehézségek
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 10 év

Nyár óta nagyon nehezen tudom az adatokat feltölteni az ideálról a Dcont.hu-ra. Ez főleg azóta van így mióta a szerviz kicserélte a készülékem. Azelőtt nem voltak ilyen gondjaim, legalábbis 2-3 próbálkozás után sikerült. Mostanában viszont nagyon nehezen sikerül. Ma pld. 30 perc után feladtam. Az ügyfélszolgálat már nem tud újat tanácsolni, a távolság megfelelő, nem mozdul el a készülék. Ki és bejelentkezek többször. Legutóbb 75 perc próbálkozás után jártam sikerrel. Ezt követően kicseréltem az anyuval a készüléket, töröltem a memóriát, majd mértem és azt elsőre sikerült feltölteni. Tapasztalt már valaki ilyet? Én már kezdem feladni. Manuálisan nem sok kedvem van rögzítgetni.

25 Válasz
Gyöngyi answered 10 év ago

Ezt tapasztalom én is, érdekes az első ideál készülékkel kevésbé voltak ilyen problémáim. Az az érzésem, hogy a Trenddel nincs ilyen probléma. Már ott tartok, hogy legközelebb, ha sikerül feltöltenem az Ideálról, akkor áttérek a Trendre. Megpróbálom, hátha könnyebb lesz.

rgyorgy answered 10 év ago

A Dcont.hu gyakori kérdések oldalán olvasni lehet erről a témáról elég részletesen.
https://www.dcont.hu/info.aspx?sp=16

Kis Miska answered 10 év ago

szia,a veterán personalom kb tíz évesen ment nyugdíjba, az optimum is jó volt, soha adatáttöltési hiba nem volt vele, szerettem is, csak pechje volt , alig kétévesen eláztattam a mosdókagylóban:) vércukormérőként persze az ideál a legjobb, kevés vér kell hozzá, nem csak ujjbegyből  véve, gyors is, de az adatátvitele, az rettenetes. amúgy pesze az lenne a legjobb ha a gyártó elfelejtené az infrátés helyette sikerülne valami rádiós megoldást alkalmazni ami beszélgethetne az inzulinpumpával…

Kis Miska answered 10 év ago

@ rgyorgy  – igen, sőt, beszélgettem az ügyfélszolival is, meg informatikus is vok, nem ijedek meg egy kis nehézségtől de ez a gép.. ördög bújt belé vagy bugos 🙂

Sára Biró answered 10 év ago

 Üdv kedves Miska az oldalon. Szívesen olvasom az eszmefuttatásokat,de  az adatátvitelekhez némi keveset értek, ezért e témához érdemben hozzászólni nem tudok.:-)

rgyorgy answered 10 év ago

KedvesMiska!Nem ördög bújt a gépedbe, hanem ez a rendszer arraalapoz, hogy minden betegnek saját mérője van. Csak így tudja a kezelőorvos azadatokat hitelesnek elfogadni. Egy Optimum és egy Trendem van. Mindkettőrőlgond nélkül könnyen tudom feltölteni az adatokat, de csakis a gép sajátadatbázisába.  Eleinte én is kínlódtam,míg ezt megtanultam. Mindig feltöltöm a vc mérő adatait, de a táblázatot nemhasználom. Saját e-naplóm van, amit a gondozó, a háziorvos is elfogad. Részemre több hasznos infót ad, mint a Dcont. A keletkezett adatokat pedig odaépítem be, ahová csak akarom. Így jobban tudom kezelni a vc értékeimet.

Kis Miska answered 10 év ago

@rgyörgy,ez érdekesnek tűnik, dcont mérőt használsz de nem gyári szoftverrel? kíváncsi lettem, mert ahhoz lusta vagyok, h nekiessek keretrendszer írni, amúgy csak egy gépet használok, az elődje, az optimum mindig működött, ez meg vagy igen, vagy nem, mint fennebb említettem, ha makrancoskodik és mérek vele még egyet, akkor meggyógyul. amúgy én közel 30 éve vagyok egyes cukorbeteg, nekem csak az inzulinpumpa tudott egyenletes értékeket elérni, a vc mérő eredménye csak azért kell, h 3 havonta leriportáljam a kezelőorvosomnak, h még mindig stabil az anyagcserém..

Kis Miska answered 10 év ago

Sára Biró – szai! én igazából arra lennék kíváncsi, mindenki szenved-e az ideállal vagy csak páran? mert ha az utóbbi, veszek egy másik példányt és felejtem is el az egészet, fene akar programozni ha nem fizetnek érte 🙂

Sára Biró answered 10 év ago

 Kedves Miska! Azért nem tudok erre korrekt választ adni,mert nagyon kevés beteg tölt nálunk a Dcont.hu-ra, mert bonyolultnak tartják a betegek. Mi a vércukornaplót szeretjük, és azt kérjük minden betegtől.
Van itt az oldalon beteg aki a másik cég készülékéről tölt be adatokat, összesen talán 3-4 betegről tudok.

rgyorgy answered 10 év ago

Miska! Ha veszel egy másik gépet, arról se fogod tudni feltölteni az adatokat csak akkor, ha kérsz hozzá tárhelyet, és ahhoz egy kódot. Emailban is kérhetsz, és ingyen levélben küldenek kódkártyát. A régi Ideálodhoz is küldenek kódot, ha kérsz, és mindjárt fog működni a feltöltés. Amit használok adatbázist sajátot, azt Excelbe írom be mivel ráérek. Ebben a Dconttól eltérően saját igényeimhez igazítom a keletkezett adatok feldolgozását.