Dcont.hu adatfeltöltési nehézségek

KérdésekDcont.hu adatfeltöltési nehézségek
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 11 év

Nyár óta nagyon nehezen tudom az adatokat feltölteni az ideálról a Dcont.hu-ra. Ez főleg azóta van így mióta a szerviz kicserélte a készülékem. Azelőtt nem voltak ilyen gondjaim, legalábbis 2-3 próbálkozás után sikerült. Mostanában viszont nagyon nehezen sikerül. Ma pld. 30 perc után feladtam. Az ügyfélszolgálat már nem tud újat tanácsolni, a távolság megfelelő, nem mozdul el a készülék. Ki és bejelentkezek többször. Legutóbb 75 perc próbálkozás után jártam sikerrel. Ezt követően kicseréltem az anyuval a készüléket, töröltem a memóriát, majd mértem és azt elsőre sikerült feltölteni. Tapasztalt már valaki ilyet? Én már kezdem feladni. Manuálisan nem sok kedvem van rögzítgetni.

25 Válasz
jaskó answered 11 év ago

Nálam az USB csatlakozókábel nem jó. Ha direktben csatlakoztattam a géphet (kábel nélkül), akkopr elsőre sikerült. Én is feladtam már fél óra után, de azután kipróbáltam ezt a megoldást és bejött.

Gyöngyi answered 11 év ago

Én már 3 kábelt is próbáltam, most vettem újat. Az első csík mindig végig megy a másodiknál írja ki azt a hibaüzenetet, hogy a gépet nem sikerült beazonosítani. A kapcsolat ilyenkor megszakad, az ügyfélszolgálat szerint.

Gyöngyi answered 11 év ago

Most megpróbáltam kábel nélkül is, eredmény ugyanaz, első csík megvan tovább nincs.

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Gyöngyi!
Azért nem tudod feltölteni az adatokat, mert minden vc mérőnek önálló külön kódja és tárhelye van. Regisztrálnod nem kell újra a Dcontra, de az új készülékedhez kell kérni egy új, saját kódot.A kódkártya ingyen van.

Gyöngyi answered 11 év ago

Kedves György! Köszönöm a válaszod. Lehet, hogy igazad van, csak azt nem értem, hogy mindezt leírtam az ügyfélszolgálatnak is, és nem írták, hogy kellene újabb kód. A furcsa az, hogy a csere óta már többször sikerült feltölteni az adatokat, csak nagyon nehezen. Az utóbbi alkalommal 45 perc után feladtam, majd 2 óra múlva a 2. próbálkozásra sikerült. Erre nem találom a magyarázatot. Ha új kód kellene, akkor egyszer sem sikerülne feltölteni az adatokat, gondolom. Mindenesetre, ha ismét előfordul a probléma, rákérdezek.
Egyébként ez a negyedik készülék, amelyről töltök fel adatokat, az első 3-ról minden nehézség nélkül sikerült.

rgyorgy answered 11 év ago

Gyöngyike, gondolom, mindegyik vc mérőd azonos típusú. Lehet az is, hogy először még a Dcont elődjét a Lite Linket használtad, ott csak a nevet kellet regisztrálni. Nagy hibája a rendszernek, hogy az eddig használt táblázatodra nem lehet az új gép méréseit feltölteni. Mindkettő elérhető, de külön tárhelyen. Nálam ez is oka volt, hogy saját táblázatot készítettem. Ha még próbálkozol, a hibaüzenetek mindig pontosan megadják a hiba okát.

Gyöngyi answered 11 év ago

Nem olyan régen használom, két-három éve. Ahogy elkezdtem használni, nem sokkal később cseréltem le a Personal készülékem az Ideálra, majd lett hozzá egy Trend. A Trendről csak akkor töltöttem fel adatot, amikor az Ideált elküldtem a szerviznek. Az ügyfélszolgálat azt írta, hogy a hibaüzenet és a hiba jellege arra utal, hogy megszakad a feltöltés során a kapcsolat. Elvileg azt írják, hogy több készülék használható, csak nem egyidejűleg, tehát a mérések ne azonos időben történjenek, mert akkor valóban nem fogja megjeleníteni az eredményeket megfelelően. Az egyik gép adatait elrejti. Ezzel nincs is gondom, bár valóban nagy hátránya a rendszernek.

rgyorgy answered 11 év ago

Ugyanilyen elven működő Svájci vérnyomás mérőm is van. Többen is használhatják a családban, de mérés után ki kell törölni az adatot, mert feltölteni csak a saját adatot kell. Ezeket az adatokat, ha jól működik/működne a rendszer a kezelőorvos követni tudja az interneten. Ezért van az, hogy egy készüléket csak egy beteg tud feltölteni/használni. Javaslom, levélben, telefonon jelezd, hogy elfelejtettél kódkártyát kérni, ezért nem tudod az adatokat feltölteni a Dcontra. Postafordultával biztos fognak küldeni kártyát.

Kis Miska answered 11 év ago

Szia, nekem volt personalom, az működött szorgalmasan, de az ideál, az ilyen, néha akarja, néha nem, de inkább az utóbbi.  ha egyszer nem akarja átvinni az adatokat, akkor tökmind1 hova és hogy teszem az adaptert meg a készüléket, hiba történt, nem azonosítható, és amikor így kezdi a napot, nem is fogja sehogy tölteni. Nekem erre egy megoldás jön be, mérek vele még egyet, utána zokszó nélkül áttölti az eredményeket. 

Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Üdv. az oldalon. Hogy érted,hogy "az Ideál ilyen", a  Personal strapabíróbb volt?