D cont Trend csereakció

KérdésekD cont Trend csereakció
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

http://www.e77.hu/hu/attachments/docs/Csere_Trend_reszletek.pdf
Ha jól értelmeztem a csere feltételeit, akkor bármely gyártó vércukormérő készülékét is elfogadják.
Nekem van egy Mary készülékem, amelyet nem használok, mert teljesen megbízhatatlannak bizonyult, tehát elhasznált kategória. Ha van olyan Keva tag, aki szeretne jutányos áron Trendhez jutni, de nincsen cserekészüléke, annak szívesen, térítésmentesen elküldöm a Mary készüléket. Elsősorban 2. tipusú cukorbetegekre gondoltam, akik nem jogosultak a támogatott készülék felírására. Aki szeretné megkapni, itt a KEVA oldalon jelentkezzen. Az itt elsőként jelentkezőnek küldöm el. Címet e.mailban egyeztetünk.
"Kalandorok kíméljenek" (ez persze csak vicc volt) Rövid indoklást kérek!

14 Válasz
Best Answer
Gyöngyi answered 11 év ago

Igen, becserélik a Méryt is, én is becseréltem. Szóval biztos, bár a gyógyszertárban az éppen kiszolgáló hölgy az ellenkezőjét állította, én pedig mondtam, hogy nézzen utána, mert beszéltem a gyártó céggel és azt mondta, hogy becserélik. Végül sikerült.

rgyorgy answered 11 év ago

Pár hete személyesen cseréltem be akciósan egy régi vc mérőt. Akcióban nem adnak ujjbegy szúrót, ennyi a különbség. Dcontos feltöltő kártyát kérni kell, mert minden készülék csak saját kóddal tölthető fel.

jaskó answered 11 év ago

A Trend és az Ideál készülék működtetéséhez nem kell kód. A készülékek a 777 kóddal ellátva kerülnek kiadásra. mindkét készülék Ideál teszt csíkkal működik. Csíkot bedugni, ujjat, vagy a kiválasztott testrész megszúrni, csíkot hozzáérinteni és öt másodperc múlva már itt az eredmény. A cserével sem kell bajlódni, mert elegendő a cserére szánt készüléket egy kisebb méretű "hólyagos" borítékba tenni a kitöltött  adatlappal, ami letölthető az akciós oldalról, majd ajánlott levélként feladni a  77 Elektronika címére  Egy héten belül utánvéttel megérkezik az új Trend készülék. Innen már nincs tennivaló, csak beszerezni a csíkot és indulhat a mérés. Ujjszúrót lehet venni a gyógyszertárban, de lehet rendelni a cégél, illetve venni an gyógyászati segédeszköz boltokban is.

Sára Biró answered 11 év ago

 Köszönjük Jaskó a felajánlást:-))) és a pontos leírást.
A régi készülék ujjszúróját nem kell leadni ,akkor abba csak lándzsát kell venni és tovább használható.
Nálunk már régóta kicserélik bármelyik készüléket Trendre. Igaz a héten az egyik gyógyszertárban azt mondták a betegnek, illetve utána felhívták a rendelőt is telefonon, hogy náluk receptre csak a Méry pluszt lehet felírni azt írja ki a számítógépük, az Ideált nem!!! 🙁 Vannak még ilyenek.

jaskó answered 11 év ago

Remélem lesz valaki, akinek fel tudom ajánlani.

rgyorgy answered 11 év ago

zKedvesjaskó,Nema vc mérő működéséhez kell a kód, hanem akkor, ha a számítóégről az Internetreakarjuk feltölteni az adatokat. Aki nem használja a Dcontos feltöltést, annaknem kell a kód.

jaskó answered 11 év ago

Úgy van György! Ahhoz valóban kell, de a bejegyzésed a gyakorlatlanabb betegek számára félreérthetőnek tűnt, ezért tettem a megjegyzést. Az adatfeltöltő programot én is használom. Egy dologra különösen jó. A  hypo ugye mentesít az analóg inzulin rendelet szigorítása alól, de nehéz bizonyítani.  A naplóba azt ír a beteg, amit akar (bocs!!!, de így van), viszont a feltöltött adatsoron nem lehet változtatni és az kinyomtatva a kezelőorvos számára bizonyító erejű adatként szolgálhat.

rgyorgy answered 11 év ago

Elnézést a félreérthetőségért.Én is ezért töltöm fel a vc mérő adatait a Dcontra,így hiteles amit mértem.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Kedves György! Jaskóhoz csatlakozom, a hipóra való hivatkozással gyakorlatilag lehetlen az analóg inzulin szabályozás alól felmentést kérni. Nincs az az orvos, aki bemondás alapján ezt hipó igazolást ad ki, hiszen az állásával játszik. Gyakorlatilag csak a kihívott orvosi ügyeletes által naplózott hipót veszik figyelembe. A vércukormérő által regisztrált adatok nem tekinthetők hitelesnek, mert ezek nem gyógyászati, hanem önellenőrző eszközök. A mérés rendkívül egyszerűen manipulálható. Például úgy, hogy leveszel valamennyi vért, pipettával valamilyen oldószert adsz hozzá (pl desztillált vizet). A tartalék vc mérő segtségével bállítod a kívánt vc értéket, majd az elsődleges mérőddel is elvégzed a mérést.

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Krisztián,
Tökéletesen egyetértek veletek, én is így látom. Nem vagyok érintett, mert humán inzulinos vagyok.