D Cont Ideál

KérdésekD Cont Ideál
jaskó kérdezte ennyi ideje: 12 év

Szeretnék beszerezni egy D Cont Ideál tipusú gépet. Akinek már van tapasztalata, vélemánye a használatáról, működéséről, kérem írja meg. A neten olvastam róla, ott nagyon dicsérik, de engem jobban érdekel a Ti véleményetek.

17 Válasz
Lamár Krisztián answered 12 év ago

Edina! Sárának nagyon igaza van. A Roche Accu-Check gépek jók, de egy doboz csík TB-re is 1700 Ft, míg a Dcont csík csak 500. Máshol írtad, hogy te is Apidra/Lantus analógkezelésen vagy, tehát havi 3 doboz csíkot használsz. Ha az Accu-Check-et használod, akkor a tesztcsíkon havi 3600 Ft-ot buksz. Ez bő két hónap alatt még akkor is kiadja egy vadíúj (és sokkal korszerűbb) Dcont Ideál árát, ha nem tudod felíratni. Úgyhogy szerintem nem érdemes a Roche-sal foglalkozni. A másik dolog, hogy a Dcont gépekre hat év garancia van. Ha beviszed, általában egy óra alatt megjavítják, de legkésőbb másnapra. Ha a kütyü elműlt hat éves, akkor viszont könnyes búcsút kell venni tőle, és fel kell íratni egy szuper új Dcont Ideál-t. Csak ezt engedd felírni! Az Optimumot ne, mert még az is kapható, és elképzelhető, hogy még reflexből azt írják.

Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztián ! Nagyon sokan voltunk az új Ideál bemutatóján és ebben az évben folyamatosan tájékoztattuk a betegeket,hogy ne írassanak Optimum készüléket. Néhány beteg kérte a Méry pluszt.
Én mindig megmutatom a betegeknek mit lehet felírni, röviden melyiknek mi az előnye. Nálunk legalább is így van.  Amióta az Ideál megjelent véletlenül sem nyomunk Optimumot. Amúgy a hozzászólásaiddal kapcsolatosan egyetértek veled. Sőt az oldalad is megnéztem:-)

Edina answered 12 év ago

Köszönöm szépen az infokat.már csak azt kell kiderítenem mikor kaptam a gépet 🙂

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Kedves Sára, jó hallani az odafigyelést, ahogy a betegkkel bánsz. Szerintem a készülékbemutató mellé az alábbiakat is érdemes elmondani. Nagyon sok beteg azt hiszi, hogy ha Roche gépet vesz, akkor magasabb  minőséghez jut a magasabb öszzgért cserébe. Pedig műszaki tájékozottság nélkül is belátható, hogy a mérés leggyengébb láncszeme a tesztcsík, a mérés pontossága alapvetően ezen múlik. Az pedig (talán) ismert, hogy a Dcont csíkokban is a Roche cég által gyártott reagens anyag van, tehát a Dcont ugyanolyan pontos, mint a neki megfelelő kategóriába tartozó Roche gép. Semmi esetre sem rosszabb. Minden Dcont csíknak meg van a Roche megfelelője pl: C-Test Glucose (Roche Accutrend G), Personal Aktív Teszt (Roche Accu-Chek Active), Optimum Teszt (Roche Accu-Chek Go). Ideál Teszt (Roche Accu-Chek Performa). Egy a lényeg, azonos kategóriájú gépeket kell összehasonlítani. Egy Akku-Chek Performa gépet nem igazságos dolog összehasonlítani egy Dcont Cabrio-val. Azzal a Dcont Ideál van egy súlycsoportban.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Edina, nagyon egyszerű kideríteni. A műszer gékönyve egyben garancialevél is, tehát bele van írva, hogy mikor vetted.

Sára Biró answered 12 év ago

 Mi a tapasztalat a vércukor mérő készülékekkel? 

Marika answered 12 év ago

Sziasztok !! Nekem is Ideál készülékem van és nagyon szeretem , mert gyors és pontos . A háromhavi átlagot pontosan annyit mutatott mint a laborban a HgBa1c volt . Most teszteltem ez volt az első negyedévem ezzel a készülékkel . A Partner készülék is jó de lassúbb sokkal és megbízhatóbb az Ideál mert nem kell a kódot állítani .