D Cont Ideál

KérdésekD Cont Ideál
jaskó kérdezte ennyi ideje: 12 év

Szeretnék beszerezni egy D Cont Ideál tipusú gépet. Akinek már van tapasztalata, vélemánye a használatáról, működéséről, kérem írja meg. A neten olvastam róla, ott nagyon dicsérik, de engem jobban érdekel a Ti véleményetek.

17 Válasz
Gyöngyi answered 12 év ago

Szia!

Nekem van, én megvagyok vele elégedve. Gyors, pontos. Meg lehet jelölni az értékeket, étkezés előtti, utáni, mozgás után stb.

katalin answered 12 év ago

Szia Jasko nekem van az tetszik benn nagyon hogy teljesen jol látni elég vért sziv e fel.A gyogyszertárban is dicsérték mert nem kinai hanem jo minöségü csik van hozzá.Az ára sem vészes én már egy honapja vettem.

jaskó answered 12 év ago

Köszönöm a gyors válaszokat. Nekem optimum készülékem van. Ez is jó. Sajnos meghibásodott. Fel kell küldenem javíttatni. Tartalék készüléknek szánom az ideált, ugyanis a következő felírhatósági határidőm nem sokára lejár és egy gép nem gép alapon jó ha azonos tipussal rendelkezem. A csíkok miatt fontos számomra. Én  az idegkárosodásom miatt  már nem igazán érzékelem a pillanatnyi értékeimet, ezért műszer nélkül elég kockázatos maradni. Ezt most megveszem. Nagyon sokféle készüléket kipróbáltam már, de nekem a 77 Elektronika termékei váltak be legjobban és ennél szeretnék maradni

katalin answered 12 év ago

Igazad van Jasko  D Contok nagyon jok és általában van csere lehetöség én mindig 2000 ft ért cseréltem le ujjabbra.

Marika answered 12 év ago

Nekem is 77Elektronikától van Partner készülékem , optimum tesztcsíkkal használható nagyon megbízható jó kis készülék . Lehet vele átlagot is készíteni 7-14 és 30 napra . Most akarnék felíratni ideált , mert már hét és fél éve nem volt felírva .  Én is így cseréltem akciósan mint Kati .

Sára Biró answered 12 év ago

 Jaskó! Véleményem szerint az Ideál lesz a "fő készüléked+ és a másikok lesznek a tartalékok,csak próbáld ki:-)

Gyöngyi answered 12 év ago

Egyetértek Sárikával. Nekem is az Ideál a fő készülékem, és az Optimum a tartalék. Ha kipróbálod, te sem fogsz másképp dönteni szerintem.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Az Dcont Ideál teljesen más elven működik, mint a korábbi készülékek, ebből fakad, hogy gyorsabb, pontosabb, mint a korábbi Dcont-ok. Az ideál tesztcsík elektrokémiai elven működik, a vércukor hatására megváltozik a reagens anyag villamos jellemzője (ellenállása), míg a korábbi Dcont csíkok fotokémiai elven működnek, a cukor hatására a reagens anyag szine/árnyalata változik. A készülék mindkét esetben a céljellemző megváltozást méri. Ellenállást sokkal könnyebb megbízhatóan mérni, mint színváltozást, ezért jobb az Ideál mint az elődök. Csütörtöktől lesz kapható a Dcont Trend, amelynek adatai már elérhetők a gyártó honlapján, és nagyban hasonlítanak a dcont Ideál-hoz. Tömören: Azonos tesztcsík, azonos műszaki jellemzők, a különbség két dologban nyilvánul meg: kevesebb memória (Idál: 500 mérés, Trend: 200 mérés) illetve kevésbé kidolgozott formatervezés. Ez alapján megállapítható, hogy a Trend viszonya az Ideál-hoz hasonló lesz, mint a Dcont Partner viszonya a Dcont Optimum-hoz. Egy NAGYON FONTOS tudnivaló az új gépekkel kapcsolatban: ezek már a vénás vérre vetített korrigált cukorértéket jelzik ki, tehét kb 10%-kall többet mutatnak, mint a régi gépek, amelyek még a kapilláris vér cukorértékét jelezték ki. Nagyon fontos, hogy a kezelőorvos figyelmét mindig fel kell hívni, hogy a naplóban lévő értékek már korrigált értékek!

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!Nekem Optimum van,de kicsit már ramaty állapotban.le kellene cserélni.kaptam ajándékba(az illetőnek feleslegessé vált )egy vadi új Accu-Chek Active-t.van valakinek tapasztalata,hogy milyen ez a gép?gondolom ehhez is kell kérnem javaslatot az orvostól,hogy kapjak rá támogatást?lehet két féle teszcsíkot kapnom receptre?bár ennél rá kell csepegtetni a vért,az optimumnál csak belerakni(ez sokkal praktikusabb)Régen a 77Elektronika a vevőm volt,segítőkészek,kedvesek,csak ajánlani tudom őket.

Sára Biró answered 12 év ago

Szia Edina!  Még mindig jó  vércukormérő az Accu-Chek ,de a tesztcsík receptre felírva is 2000 forint körül van. Egy hónapban általában csak egyféle készülékhez írunk fel csíkot. Ha rossz a régi készüléked és eltelt a 6 év érdemes egy  új vércukormérőt íratni.