cukros vagyok vagy sem kedves sára ha tusz segits ebben a kérdésben

Kérdésekcukros vagyok vagy sem kedves sára ha tusz segits ebben a kérdésben
Szőlősi Attiláné kérdezte ennyi ideje: 11 év

4 perce 2 pont Szőlősi Attiláné szia sára látom sokaknak segitesz és irsz kérdéseikre talán nekem is tudnál segiteni ….egy gyomor fájásal indult az egész dolog utána mindenap ügyelet mert fáj a gyomrom és a hasam mindenap más orvos vizsgált meg .az egyik alkalomal felnyultak a végbelembe az orvos azt mondta daganatom van végbél ..aztán indulás a körzeti orvosomhoz … utánana sebészet a sebészeten át rendezés volt és sietet az orvos gyors vizsgálat ujal nincs semi ott mondta a sebész erre a körzeti nem is adot beutalot végbél tükrözésre csak gyomorra …az most lesz februárban …. vetek vért és közben ki derült 8 a cukrom az orvos azt mondta cukros vagyok….. de semit nem adot és semit nem csinált … késöbb megint roszul letem szédültem és fájt a fejem és remegtem indulás ügyelet ott 4- 7 vércukor volt  monták lement a cukrom ….azota  nem voltam még visza az orvosnál mert már elegem van hogy csak azért menyek elll senki semit nem tesz hogy jobban legyek… most már a hasan egyik felle is elkezdet fájni …. ezekre mit tusz mondani most cukros vagyok vagy sem nincs cukor méröm hogy mérjem mindenap ezért ha csak roszul vagyok akkor megyek orvoshoz kérlek irj hogy most ez tényleg cukor betegség vagy nem közben a vérnyomásom is fell ment a cukrom meg le és igy ösze visza ingadozik a cukrom és a vérnyomásom …köszönetel
+1 0

1 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

Üdv.kedves Szőlősiné, aranyos vagy,de én inkább a cukorbetegek életmódbeli kezeléséhez tudok hozzászólni érdemben:-) Egyetlen 8 mmol/l-es vérc.érték alapján nem lehet azt kimondani, hogy valaki cukorbeteg .
  Cukorbetegségről beszélünk akkor, ha az éhgyomri vércukorérték ismételten 7,0 mmol/l vagy magasabb illetve, ha a cukorterhelés( 75 gramm glükoz szájon keresztül elfogyasztása ) után két órával mért érték 11,1 mmol/l vagy magasabb. Ha az első érték 6,1-6,9 között, illetve a második 7,8-11,1 között van, akkor cukorbetegséget megelőző állapotról van szó. Csak laboratóriumi vércukor meghatározás érvényes , az otthoni vércukorméréssel diagnózist felállítani nem lehet. 
Én azt javasolnám,hogy fordulj mégis a háziorvosodhoz és kérjél segítséget tőle,ő segít abban hogy a megfelelő szakrendelésre irányítson. A tartós stressztől, félelemtől is fájhat a has, ingadozhat a vérnyomás.
Jelentkezzél,hogy mit intéztél.