Cukorbetegség jele.

KérdésekCukorbetegség jele.
7 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Az 1-es típusú cukorbetegség általában gyorsan, jellegzetes tünetek kíséretében lép fel, annál gyorsabban, minél fiatalabb az egyén. Gyermekkorban napok-hetek, fiatal felnőttkorban hónapok alatt fejlődhetnek ki a klinikai tünetek. A cukorbetegség ezen típusának jellegzetes tünetei: sok vizelet, fogyás, szomjúság,nagyfokú gyengeség,gyakran ketóacidozis formájában jelentkezik.
A 2-es típusú cukorbetegség általában  alattomosan,tünetszegényen zajlik. Éveken keresztül is fennállhat anélkül, hogy tudnánk,hogy cukorbetegek vagyunk. Előfordulhat, hogy a cukorbetegséget a kezdetét követően 10-15 évvel később fedezik  fel, nemegyszer súlyos késői szövődményei révén pl.szívinfarktus, agyi történés,látászavar ,szemfenék elváltozás kapcsán.Gyakori szövődmények a baktériumok által okozott bőrfertőzések, melyek jellegzetesen a szőrtüszőkben alakulnak ki, és mélyre terjednek (furunculusok). Szintén gyakori bizonyos testrészek (elsősorban a hónalj, a szeméremtest környéke, emlő alatti területek) gombásodása, mely viszketéshez vezet,vagy a gyakori gombás köröm fertőzés hívja fel a figyelmet. Jellegzetes továbbá az, a sebek nehezen gyógyulnak akár sebészi metszés, akár sérülés helye.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Viszketés,szomjazás izzadás ,bőrelváltozások ami viszketéssel társul,fáradságérzet,pl én kihúzattam a fogam nagyon nehezen gyógyult a sebhely ez történt május  elején de még mindig érzékeny ahogy nyelvemmel érintem!!  Én 2-es tipusú diabetes vagyok!!

Ati42 answered 13 év ago

 Nem lenne szabad megvárni,hogy tünetek legyenek,de ez egy alattomos betegség és nehéz rájönni,hogy már cukorbetegek vagyunk.

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=664

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Én tisztába voltam hogy cukorbeteg leszek,voltak már tüneteim,viszketés szomjazás fáradtság,aztán Neuropátia!!(remélem jól irtam)

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=466

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=674