Cukorbetegség jele.

KérdésekCukorbetegség jele.
7 Válasz
Sára Biró answered 10 év ago

 Az 1-es típusú cukorbetegség általában gyorsan, jellegzetes tünetek kíséretében lép fel, annál gyorsabban, minél fiatalabb az egyén. Gyermekkorban napok-hetek, fiatal felnőttkorban hónapok alatt fejlődhetnek ki a klinikai tünetek. A cukorbetegség ezen típusának jellegzetes tünetei: sok vizelet, fogyás, szomjúság,nagyfokú gyengeség,gyakran ketóacidozis formájában jelentkezik.
A 2-es típusú cukorbetegség általában  alattomosan,tünetszegényen zajlik. Éveken keresztül is fennállhat anélkül, hogy tudnánk,hogy cukorbetegek vagyunk. Előfordulhat, hogy a cukorbetegséget a kezdetét követően 10-15 évvel később fedezik  fel, nemegyszer súlyos késői szövődményei révén pl.szívinfarktus, agyi történés,látászavar ,szemfenék elváltozás kapcsán.Gyakori szövődmények a baktériumok által okozott bőrfertőzések, melyek jellegzetesen a szőrtüszőkben alakulnak ki, és mélyre terjednek (furunculusok). Szintén gyakori bizonyos testrészek (elsősorban a hónalj, a szeméremtest környéke, emlő alatti területek) gombásodása, mely viszketéshez vezet,vagy a gyakori gombás köröm fertőzés hívja fel a figyelmet. Jellegzetes továbbá az, a sebek nehezen gyógyulnak akár sebészi metszés, akár sérülés helye.

Zsuzsanna Német answered 10 év ago

 Viszketés,szomjazás izzadás ,bőrelváltozások ami viszketéssel társul,fáradságérzet,pl én kihúzattam a fogam nagyon nehezen gyógyult a sebhely ez történt május  elején de még mindig érzékeny ahogy nyelvemmel érintem!!  Én 2-es tipusú diabetes vagyok!!

Ati42 answered 10 év ago

 Nem lenne szabad megvárni,hogy tünetek legyenek,de ez egy alattomos betegség és nehéz rájönni,hogy már cukorbetegek vagyunk.

Sára Biró answered 9 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=664

Zsuzsanna Német answered 9 év ago

 Én tisztába voltam hogy cukorbeteg leszek,voltak már tüneteim,viszketés szomjazás fáradtság,aztán Neuropátia!!(remélem jól irtam)

Sára Biró answered 9 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=466

Sára Biró answered 9 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=674