cukorbetegség és pajzsmirigy

Kérdésekcukorbetegség és pajzsmirigy
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 11 év

 van össze függés a 2.-es tipusu cukorbetegség és a pajzsmirigy közt,?ha megmütik a pajzsmirigyet amire hamarosan sor kerül lehetséges hogy a cukor probléma is rendeződik valamelyest?

2 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Hát nem tudom mivel nekem előbb volt a Pajzsmirigybetegségem ,és most 3-évvel ezelőtt állapitották meg a cukorbetegségem!!Mivel sok betegségem is van  sajnos ,nagyon sok gyógyszert is szedek ,van fölösleges,kg-rajtam én szerintem a cukorbetegséget az elhizás is kiváltja !!Ahogy hiztam úgy lettem diabet 2-es cukorbeteg!!De délután Jön majd Sárika és válaszol a kérdésre pontosan!!Hogy változik -e a műtét után a cukorbetegség ,hát nem hiszem,de ez csak az én véleményem!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Van összefüggés bizony, önmagában a műtéttől viszont nem oldódik meg a vércukor probléma, de sokat javulhat, Fontos oda figyelni, hogy ne nőjön a testsúly, rendszeres legyen a mozgás, és  oda kell figyelni az étrendre kerülni a finomított élelmiszert, a zsíros kalóriadús ételeket. Van itt az oldalon a táplálkozással kapcsolatos info. További kérdésekre is szívesen válaszolunk.