Cukorbetegség és hobby

KérdésekCukorbetegség és hobby
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

Szerintetek megfér egymás mellett a két dolog?  Szükség van e arra, hogy az állandó önkontrollt néha kicsit feledni tudjuk és teljesen más irányú dolgokkal foglaljuk el magunkat? Én megtaláltam, jobban mondva megtartottam a korábbi kedvteléseimet és sikeresen össze tudom egyeztetni a betegségemmel. Barkácsolás, kerti munka, horgászat. Mind, mind aktív gondolkodást és viszonylag egyenletes fizikai terhelést jelent, ami ugye előnyös a cukorbetegségben. Hiszen a jól végzett munka örömén túl még vércukor szint csökkenést is eredményeznek.

29 Válasz
Best Answer
Pityu answered 11 év ago

Ez az élet öröme, vagy vigasz a monoton mindennanpok között.

jaskó answered 11 év ago

Egyáltalán nem Pityu! Sőt teljes mértékben egyetértek veled. A kérdés apropója az, hogy az egyik közeli, cukorbeteg ismerősöm a teljes szabadidejét egy fotelben tölti a számítógép előtt ülve. Azzal foglalkozik, hogy újabbnál újabb betegségeket diagnosztizál magán. Szerintem ez már kóros. nincs barát, nincs mozgás, nincs mosoly, nincs öröm, csak az önsajnálat, mások hibáztatása. És csak úgy gyűlnek a kilók.

Pityu answered 11 év ago

Ha már ott ül a gép lőtt, javasold Neki a KEVA-t. Nézelődjön már itt is kicsit. Időtöltének először, aztán csak rá jön, hogy nem bátjuk…

Marika answered 11 év ago

A hobbim a virágok kényeztetése nevelgetése , varrogatás ,fotózgatás és minden új  dolog érdekel , minden nap valami újat fedezek fel a kertben, a számítógép kezelése közben . Figyelem a madarak szokásait , ha kimegyek napozni a repülőgépek kondenzcsíkjait az égen. Örülök annak ha valamelyik madár naponta visszajön vizet inni a kertünkbe , milyen kevés elég ahhoz , hogy jól érezzem magam ……

Sára Biró answered 11 év ago

 Másnak nincs hobbyja? 

"Örülök annak ha valamelyik madár naponta visszajön vizet inni a kertünkbe , milyen kevés elég ahhoz , hogy jól érezzem magam ……" Nagyon szép 🙂

rgyorgy answered 11 év ago

Lenne hobbim, de ami igazán érdekel, ahhoz már nincs reporvosim.

Sára Biró answered 11 év ago

György ,ezek szerint a repülés? 🙂

rgyorgy answered 11 év ago

Igen, a sportrepülés.

Pityu answered 11 év ago

Nagyon érdekel Kedves György, ha nem vagyok túl tolakodó, írnál pár adatot, típus, időmennyiség és hasonlók. Ha most jelszót kellene váltanom biztosan a "KIVÁNCSI"-t választanám.

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Pityu, ha már így rákérdeztél, szívesen válaszolok. Típusok: magyarok közül a Rubik Ernő tervezte fa és fém gépek. Időmennyiség, 145 óra, ezüstkoszorú. A háromszáz kilométert már nem tudtam megcsinálni mert közbeszólt egy baleset. Kérdésedből látni, hogy tájékozott vagy a témában. Te is repültél?

Pityu answered 11 év ago

Kedves György! köszönöm a gyors választ. Én nem repültem, csak nagyon érdekel/t. Ültem ugyan utasként pár gépen, de hát  csak ennyire jutottam. Sokáig rendszeres mlátogatója voltam a repülőnapoknak is. Sétarepültem a Hortobágyon egy dupla fedelűvel pár méterre a fű és pár tízméterre a ménes felett. Nagy élmény ha az ember elemelkedik a földtől az biztos.