Cukorbetegség és hobby

KérdésekCukorbetegség és hobby
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

Szerintetek megfér egymás mellett a két dolog?  Szükség van e arra, hogy az állandó önkontrollt néha kicsit feledni tudjuk és teljesen más irányú dolgokkal foglaljuk el magunkat? Én megtaláltam, jobban mondva megtartottam a korábbi kedvteléseimet és sikeresen össze tudom egyeztetni a betegségemmel. Barkácsolás, kerti munka, horgászat. Mind, mind aktív gondolkodást és viszonylag egyenletes fizikai terhelést jelent, ami ugye előnyös a cukorbetegségben. Hiszen a jól végzett munka örömén túl még vércukor szint csökkenést is eredményeznek.

29 Válasz
Best Answer
Pityu answered 11 év ago

Ez az élet öröme, vagy vigasz a monoton mindennanpok között.

Sára Biró answered 11 év ago

 Pityu neked milyen hobbyd van?
És többieknek? 🙂

Pityu answered 11 év ago

Írjam, hogy főztem a hétvégén marhalábszárat, vagy arról írjak, hogy a kertemben már érik a papriika, vgy arról, hogy ma annyit mozodtam, hogy négy órát tltam a fűnyírót? Mindet a hobbi és a vitalitás kérdése, ha nem kedvel szívvel teszel valamit az olyan mint az esti zápor. gyorsan jön és gyorsan megy. Vannak értékes dolgk a számunkra…. "hobbi" ? ???? Nekem az élet..

Sára Biró answered 11 év ago

 Pityu szerintem a kertészkedés hobbynak számít. Az , hogy már a kertedben van paprika, külön öröm.Ez egy értelmes hobby:-))

Pityu answered 11 év ago

Még annyit, a munkám is a hobbim VOLt.

Sára Biró answered 11 év ago

 Hát Pityu ezzel én is így vagyok, ha időnként el nem veszik a kedvem .

Pityu answered 11 év ago
jaskó answered 11 év ago

Szívesen töltöm az időm mindenféle barkácsolással. Sokszor eltelik egy két év is mire a megálmodott dolgaimat elkészítem, de tervem mindig van! Különösen a famegmunkálást szeretem. De a horgászatról sem mondtam le. Talán eléggé eredményesen is művelem. A saját tavunkra egyedül is kimegyek. ott mindenki ismer és tudja, hogy cukorbeteg vagyok, ráadásul igen közel is van hozzánk. Tehát nem okoz gondot a segítség. Néha azért távolabbra is elutazom, de olyankor soha nem megyek egyedül. mindig viszem az egyik barátomat, akiben feltétlenül megbízom és alaposan megismerte a segítségnyújtás fortélyait.  A könnyű mozgás javítja az eredményemet, a horgászat pedig pihentet, kikapcsol.

Pityu answered 11 év ago

A kérdés feltevőjének mondom, meg kell hogy férjen a kettő egyűtt. Ha nincs hobbid, akkor nincs mitől örömöt várni, pedig legjobban onnan várod, ott TE vagy a befutó, az örök gondoskodó és a napjaid értemét onnan várod. Ott nézel tükörbe ha jók a Vc. értékeid, és ott látod a győzelmedet is ha elkerülted a "hipó"-t. Ez a mérleg egyik nagyon fontos nyelve. Itt mérheted le magadat, a betegség tudatodat, a kitartásodat, és nem utolsó sorban a jövődet….  Én is így teszem….

Pityu answered 11 év ago

Ugye Jasko nem voltam túl meredek…..