cukorbetegség

Kérdésekcukorbetegség
Mária Miklós kérdezte ennyi ideje: 12 év

    Szeretettel üdvözlök MIndenkit!

    Szeretném megkérdezni, hogy milyen az a plazmás tesztcsík,  orvos írja fel, vagy nekem kell megvenni, nagyon drága-e????
– itt olvastam erről-
Tablettát szedek még, talán az is befolyásolja a tesztcsíikhoz  való hozzájutást? (adnak-e nekem kedvezményt)

– A másik kérdésem, hogy  az, hogy az anyagcserém rendben van-e miből tudom meg, milyen eredményből?  
Kedves Sárika segíts nekem ebben,  annyira megható olvasni ezeket a válaszokat, olyan rendben van itt minden…Segítőkészség, embercentrikusság,  komolyan mondom  ez egy csoda és hálás köszönet azoknak-annak az embernek, aki valóban szívvel végzi ezt a nehéz hivatást.
Sárika Rád gondoltam.

Én sajnos messze vagyok tőletek.

Jövő héten már igazi őszi idő lesz,  mert ezt a katlant már nagyon nehezen viselem…..

Köszönöm:-)

2 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

Kedves Marika! Nagyon köszönöm a kedves szavakat, meghatódtam de Nálatok nélkül nem lenne ilyen az oldal,ehhez Ti is kelletek MINDANNYIAN!

Sajnos tesztcsík tablettás beteg részére nem írható receptre,teljes áron kell megvenni.( A plazamás  tesztcsíkot kémiai úton állítják elő  és a tesztcsík által kimutatott eredmény megegyezik a plazma vércukor koncentrációjával ).

Marika kérjél a háziorvosodtól egy labor beutalót HgbA1C vizsgálata,ennek az értéknek 7% alatt kell lennie,akkor jól van kezelve a cukorbetegséged. Jó lenne teljes labor vizsgálat is,mert jónak kell lennie a koleszterinnek, vese,-máj funkció,ionok stb .. a többi labor paraméternek is.Azon kívül évente el kell menni szemészhez,ahol pupilla tágításban szemfenék vizsgálatot csinálnak.Természetesen jó kell lennie a vérnyomásnak (cukorbetegnél a 130/80 Hgmm a célérték),egy EKG vizsgálat,valamint a lábvizsgálat is jó lenne. Egy kicsit soknak tűnik,de érdemes: Addig is a sok mozgás,étrend és a testsúly ellenőrzés…..és egy időpont egyeztetés a giabetológiával.

Mária Miklós answered 12 év ago

  Sárikám drága: köszönöm szépen….nagy segítség…köszönöm…

  Nagyon szép napokat kívánok nagy szeretettel Neked és Mindenkinek:-)