Cukorbetegnek milyen fagylaltot szabad enni,és egy gombócra hány egység inzulint kell adni?

KérdésekCukorbetegnek milyen fagylaltot szabad enni,és egy gombócra hány egység inzulint kell adni?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 12 év
17 Válasz
jaskó answered 12 év ago

Gyöngyi! Akkor Te ismered az Oszi (Zülbeár Achmed Oszman) fagylaltját? Talán a környéken laksz? Én eredetileg berényi vagyok. Ismertem az Oszi szüleit is. Az édesapja kezdte el gyártani Berényben azt az utánozhatatlanul finom és krémes fagylaltot, aminek nemigen van párja az országban. Attól én ios szívesen bűnbe esek és inkább beadok néhány egységnyi gyors inzulint, de ha hazamegyek nem hagyom ki soha.

Gyöngyi answered 12 év ago

Igen ismerem, még Fatimát is ismertem személyesen. Nyilván tudod, hogy mi történt vele. A nagymamájával is sokat beszélgettem. Én Köröstarcsai vagyok egyébként, de már 25 éve nem ott lakom. Én is ha járok Mezőberény felé, ritkán hagyom ki a fagyit. Te hány egység inzulint adsz egy gömb után? Én a gyümölcsös fagyit szeretem, sajnos abban talán több cukor van.

jaskó answered 12 év ago

2 gömbre max 4 egységet a Novo Rapidból, de ez attól is függ mennyit mértem előtte. A Fatimát nagyon sajnáltam, értelmetlen halál. A szüleim Berényben éltek a tesóim és gyerekeik most is ott laknak. Tarcsáról ismerned kell Zsótér Margitot (Pappné), Püski Lajost (református pap Debrecenben) Tóth Erzsit (sajnos már ő nincs közöttünk. Osztálytársak voltunk a gimiben. Lajos meg a barátom. Mostanában is meglátogatom, ha Debrecenben járok. Tarcsa környékén rengeteget horgásztam, a ligeti holtágon, az élőn és hamarosan ismét megyek a víztározó mellé.
Gyöngyi! Kihez jársz kezelésre a cukorgondozóba? Ha csabán kezelnek, akár már találkozhattunk is. Én Gyímesi főorvos úr betege vagyok , már 33 éve.
A többiektől elnézést kérek a magán jellegű elkanyarodás miatt.

Gyöngyi answered 12 év ago

Valószínűleg ismerem a felsorolt embereket, Ők engem biztosan. A nevekkel bajban vagyok néha. Mint írtam, engem többen ismernek arra, mint én Őket. Én is jártam a gimibe. Egyébként én Gyulára járok Dr. Dudás főorvos betege vagyok, sajnos már több mint 10 éve.

jaskó answered 12 év ago

A Dudást nagyon jól ismerem. Sokáig én is Gyulára jártam kezelésre. Ő többször tartott előadást a cukorbeteg klubban, amit vezettem. Valami igen kiváló érzéke volt, van a magasvérnyomásos betegek beállításához.

Pityu answered 12 év ago

Nélam Dr. Fövényi József nagy diétás könyve az alap, és nem csak a táblázatait használom. Kíváló mű.

jaskó answered 12 év ago

Van mnég jkét könyv Fövényitől, ami szintén alapműnek számít. Az egyik a humán inzulinosoknak nagy segítség. Ez egy régebbi kiadás: Inzulinnal kezelt cukorbetegek könyve, a Másik a Springer kiadó könyve Howorka-Fövényi Funkcionális inzulinterápia A neten biztosan belehet még szerezni. Ez pedig az analóg inzulinnal kezelt betegek számára nyújt hatalmas segítséget!