Cukorbetegnek milyen fagylaltot szabad enni,és egy gombócra hány egység inzulint kell adni?

KérdésekCukorbetegnek milyen fagylaltot szabad enni,és egy gombócra hány egység inzulint kell adni?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 12 év
17 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Ehhez sajnos én nem tudok hozzászólni, mert hosszú évek óta nem eszek fagyit, rosszul vagyok tőle. De biztosan lesznek akiknek tudnak segíteni. 🙂

rgyorgy answered 12 év ago

Tavaly Egerben diabos fagyit ettünk, két gombócot, nem ment fel tőle a cukor. És nagyon finom volt.

Gyöngyi answered 12 év ago

Sajnos a diabos fagyit nagyon kevés helyen lehet kapni az országban, én így tapasztaltam. Pedig én is szívesen ennék néha. Így marad a jégkrém. Bár mostanában a boltokból ez is eltűnt, egyedül a Norbis jégkrémek vannak. Legutóbb Balatonfüreden és Hévízen ettem diabetikus fagyit, nekem sem vitte fel a cukrom, bár én próbáltam rögtön ebéd után enni és akkor, amikor úgy éreztem, hogy belefér a CH-ba. 

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Diabetikus fagyit tényleg nagyon kevés helyen lehet kapni, ritkán szoktam fagyizni, nem igazán hiányzik, ha nincs diabetikus próbáld ki a a joghurtosat egy gombóc nem szokott nekem problémát okozni. Jobban hiányzik a kakaós csiga és túrós táska stb.

rgyorgy answered 12 év ago

Házi készítést nem lehet megpróbálni? Receptet biztos lehet találni. Fagylaltgépet lehet kapni.Nekem nem jó, mert biztosan ebéd helyett is nyalakodni akarnék.

Gyöngyi answered 12 év ago

Lehet, de az szerintem nem olyan mint amit a cukrászdába lehet kapni. Volt már úgy, hogy én is ettem normál fagyit. Pld. Mezőberényben van egy török fagyis, hát olyat még máshol nem ettem, imádom. Ha arra járok, elég nehezen állom meg, hogy ne egyek belőle. Legutóbb szerencsére ez akkor történt, amikor épp leesett előtte a cukrom, így nem volt egyáltalán észrevehető, hogy 1 gömböt ettem, mert még így is 6 alatt volt a vc.

rgyorgy answered 12 év ago

Valamikor az Ó korban rengeteg fagyit ettem, pedig már cukros voltam. Még nem tudtam. Kisgyerek koromba meg fagyis házba laktunk, és ha betévedtem a fagyis tálak közelébe, korlátozás nélkül kiszolgálhattam magam.Nem volt csoda, hogy örökké ott szédelegtem.

jaskó answered 12 év ago

Idézem Dr. Fövényi József Tanár úr szavait. Egy személyes beszélgetés során mondta nekem.   "Ha megkívánja, egyen meg nyugodtan két gömb TEJSZÍNES fagylaltot, ne keresse a diétásakat, hanem rendeset egyen. De legyen tisztában az értékeivel és készüljön rá! Ne valamire, hanem valami helyett. Nyugodtan beillesztheti a napi CH mennyiségbe. 35 gr CH-val számoljon és a vércukoremelő hatása is megfelelő."   Hát én így teszek. Egy kerélkpártúrán nyugodtan megállok és megeszem a két gömböt. Soha semmilyen problémát nem okozott és soha nem emelte meg különösen a cukorszintem. Mivel van fagylaltgépünk, ezért itthon is készítünk fagylaltot. Ebben az esetben pedig 100% ban tudom az egy gömbre eső CH mennyiségét. Ezzel pedig tudok számolni. Természetesen nem a nyakló nélküli fagylaltozásra biztatok senkit. Ha ismerjük az értékeinket, mozgásban vagyunk, illetve van lehetőségünk rákészülni és az étkezésünkbe beépítjük soha semmi problémát nem fog okozni.  Alkalmanként egy egy alkalommal megtehető és megehető. A diétás édességektől pedig azért óvott a Tanár úr, mert a fruktóz tartalmukat is be kell számolni a napi CH mennyiségbe, a vércukor-szint emelő hatásuk lassabb ugyan, de nagyon tartósan megemeli azt és tartja is. Fő az önkontroll és az önuralom!

rgyorgy answered 12 év ago

Mi diabos édességet egyáltalán nem eszünk. Édesítésre csak süssinát használunk, tabletta és folyékony állapotban.

Edina answered 12 év ago

Sziasztok.Én a diabetikus ételektől rosszul vagyok,puffadok,stb.Imádom a fagyit,így a nagy nyári melegben legszívesebben minden nap ennék,de akkor már gurulnék:-)én azt szoktam ha leesig a cukrom és dolgozom,átugrok a fagyishoz 2gombóc fagyiért.legutóbb 3,1nél ettem 2gombóc fagyit+babapiskótát,rá 1 1/2órával 7,7 lett.de az ebédbe szoktam bekalkulálni,akkor sosincs gond.