Nemrég olvastam valahol, hogy a PETREZSELYEM zöldje:
- Olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek segítik megszüntetni az inzulin érzékenységet, illetve késleltetik a cukorbetegség kialakulását.
- A petrezselyem kiváló immunerősítő, kúraszerű fogyasztásával fokozhatjuk a szervezet ellenálló képességét szinte bármely betegséggel szemben.
- Pozitívan hat a látás és a látással kapcsolatos idegekre. A benne lévő nagymennyiségű „A” vitaminnak köszönhetjük, hogy csökkenti a szürkületi vakságot, valamint javítja a látást.
- értéke: 62 kcal és 9,8 Ch.
a gyógynövények használata lehet kedvező cukorbetegség esetén, de a gyógynövények bevitele a szervezetbe sok folymatot befolyásolhatnak, ami nem feltétlenül éri el célját a diabétesz jótékonyságára. Elve azt kell tudnunk a diabétesz mint betegség egy komlex folyamat, még ha mi magunk kizárólag csak a vércukoremelkedés megakadályozására koncentrálunk is, bent a szervezetünkben ezernyi dolog összefügg a vércukiértékeinkkel. Ki kell tapasztalni kinek mi válik be ha van ilyen igénye , vonzódása a gyógynövények használatára. Én magam inkább hasznos tápanyagokat eszem, teljesen hagyományos ízletes fűszernövényekkel ízesítem az ételeimet. Külön nem szoktam gyógynövényt vásárolni, de a diabéteszemre az inzulinon kivül nem tapasztaltam semmit ami jótékony lett volna. Még az sem ami állítólag vércukrot csökkent az is csak összezavarta a korábban kiegyensúlyozott anyagcserémet.