ITT A SZEZON ÉS HAMAR MEG KIVÁNJA AZ EMBER. EHET RENDES FAGYIT VAGY INKÁBB DIABETIKUSAT .
Diabetikusat semmiből semennyit, szerintem. Meg cukorbeteg és cukorbeteg között is van különbség.
Olvasottak alapján: étkezés után, a benne lévő CH és kalóriai beszámításával tejszínes fagyit vagy jégkrémet kisebb mennyiségben igen. Ennek az az alapja, hogy a szervezet éppen már el van foglalva a főétkezés során a szervezettbe került étel és ital emésztésével, így a fagyi nem emeli olyan gyorsan a vércukrot, mint üres gyomorra. A tejszín zsírtartalma is lassítja a folyamatot. Ez egyébként minden édességre igaz.
Tipp: házilag készült gyümölcsfagyi. Nem olvastam recepteket, lehet hogy finomabban, rafináltabban, jobban is lehet készíteni, de én nem szoktam sokat variálni vele. Hazai (!) idénygyümölcsöt picit szétturmixolom, s összekeverem sima joghurttal, s jól lehűtöm. Lehet bele darabos gyümölcsöt is keverni. Édesíteni nem szoktam, nekem így is kellemes.