Cukorbeteg ikerpár.

KérdésekCukorbeteg ikerpár.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

Tudjuk,hogy ha az ikerpár 2 tip.cukorbeteg lesz,akkor a másik iker is cukorbeteg lesz,de hogy a HgbA1 C vizsgálat ennyire egyforma legyen ,ez hihetetlen,az egyiké 8 % , a másiké 8,1 % 🙂   Biztosan véletlen, kíváncsi vagyok legközelebb milyen lesz 🙂 csak érdekesség képen írtam. 

4 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

PÁROM ROKONA EGY IKER PÁR AZ EGYIKÜK GYEREKORA OTA CUKOR BETEG A MÁSIKUK VISZONT NEM. PEDIG MÁR 40 ÉVEN FELÜL VANNAK . ÉS EGYPETÉJÜ IKREK.  GONDOLOM NEM LENNE MEGLEPÖ HA Ö IS AZ LENNE. ÉVEK MULTÁN.

Sára Biró answered 13 év ago

 Így van Krisztike kialakulhat a cukorbetegség az ikertestvérénél is,de  a gyerekkori ,azaz I. típusú cukorbetegség esetén 5o % az esély ,hogy kialakuljon a cukorbetegség az ikertestvérnél.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Végeztek több egymástól független  kutatást ikreknél ahol az egyik 1-es típusú cukorbeteg a másik meg  nem cukorbeteg és a génvizsgálatok igazolják h 1eseknél kizárólag a gének felelősek h valaki cukorbeteg lesz-e , az ikrek génjei nem azonak, minden ember egyedi génállománnynal rendelkezik, ezért van olyan jelenség h nem lesz cukorbeteg az ikrek egyik tagja. Hogy ez 2es diabosoknál hogy van azt nem tudom, de alapvetően ott is génmutáció van, csak más gének más irányba felelősek a diabéteszért mint nálunk 1es típusúaknál, ezért gondolom h ott sem válik az ikertag cukorbetegé hisz nála más a génállomány , nem feltétlenül károsodtak a génjei a magzati fejlődés időszaka alatt. Ezért gondolom h nincs több cukorbeteg manapság mint régen, csak régen nem volt ilyen fejlett az orvostudomány és nem szűrték ki a cukorbetegséget időben, aki cukorbeteg volt az balesetben  egyéb ms betegségben meghalt ha nem a történelem viharos háborúinak lett áldozata előbb vagy más bacinak, kórokozónak  amik ma már nem veszélyeztetnek senkit. Csak látszólag több most a cukorbeteg hisz kiszűrik őket még ha szövödményesen is de időben és jól konzerválható életben tartanak, így soknak tűnik h mennyien vagyunk.,