Cukorbeteg fiamhoz kéne igazolást szereznem de nem tudom honnan,ellátásról kéne igazolás hogy el tudom látni.

KérdésekCukorbeteg fiamhoz kéne igazolást szereznem de nem tudom honnan,ellátásról kéne igazolás hogy el tudom látni.
Attila Dudás kérdezte ennyi ideje: 10 év

 Helló Szia mindenkinek kis segitséget szeretnék kérni hol lehetne papirt vagy igazolást szerezni akár tanfolyam árán is hogy tudok ellátni cukorbeteg gyereket? Előre is köszönöm a segitséget nagyon fontos volna.

4 Válasz
Best Answer
rgyorgy answered 10 év ago

Kedves Attila, üdvözöllek. A kérdésed azért furcsa, mert  ilyen igazolásra egy szülőnek nincsen szüksége, kivéve Pl, ha válnak. Ha erről van szó a Birósság kikéri szakértők véleményét és az alapján dönt az elhelyezésről. Ezt a helyzetet ismerem, mert nálunk, anno, a bíróság elrendelte az igazságügyi pszichológiai vizsgálatot. Ezen mindhármunknak részt kellett venni  és annak alapján ítélte nekem a lányunkat, akit én neveltem fel. Biztos vagyok benne, hogy szereted a fiad, ezért javaslom, a saját érdeked félretéve, kizárólag a gyermeked kiegyensúlyozott jövőjét  tartsd szem előtt. Ez azért is különösen fontos mivel cukorbeteg a fiad, és a stressz különösen romboló tud lenni egy ilyen beteg gyereknél.

Attila Dudás answered 10 év ago

 A gondom az hogy a gyámügy kéri tőlem az anya kérésére de tudtomal nem adnak ki igazolást és neki sincs szerintem csak amikor a fiam beteg lett akkor kapott valami oktatás jelegűt mire figyeljen. Tehát nekem azt kéne igazolnom a gyámügy felé hogy egy szakértő orvos például igazolja hogy tisztában vagyok a gyereket hogy kell ellátni. Mellesleg köszönöm a választ.

Sára Biró answered 10 év ago

Üdv. Attila az oldalon. Igazolást a gyereket  gondozó orvostól lehet kérni, természetesen csak akkor adnak ki ilyent, ha a gyerekkel rendszeresen jársz gondozásra, és az ellátásához szükséges ismeretekkel rendelkezel. Minden gondozóban segítenek abban,hogy a szükséges ismereteket megszerezd, csak kérni kell a segítséget.A tanulás hosszú folyamat, sok tapasztalat szükséges. 

Attila Dudás answered 10 év ago

 Ismételten köszönöm neked is a választ kedves Sára. Akkor bajban vagyok ugyanis nem mehetek velük ellenőrzésre sem mivel anya nem is szól nehogy véletlenül akkor velem lehessen a gyerek igy akor ezt bebukom ugy tünik 🙁