Cukorbeteg ehet sárgadinnyét?

KérdésekCukorbeteg ehet sárgadinnyét?
Violetta Varga kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Ha igen! Mennyit?

6 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Természetesen lehet enni sárgadinnyét,100 grammban 10 gramm CH van.
Pl. egy közti étkezésként  20 dkg elfogyasztható. Vagy vacsora alkalmával pl.sajttal is nagyon jó!

Violetta Varga answered 13 év ago

 köszönöm 🙂

Sára Biró answered 13 év ago

 Violetta érdemes kipróbálni,hogy megeszel pl.20 dkg sárgadinnyét és megfigyeled milyen vércukor emelkedést csinál. Kipróbálod,ha mozogsz akkor mennyire csökken a vércukrod stb.. érdemes ilyenekkel próbálkozni! Ez több gyümölcsre is kipróbálható,mivel minden amit megeszünk egyéneknél más-más vércukoremelést csinál. Van olyan,hogy valaki nem tud meginni egy – két dl tejet,mert olyan hirtelen megemeli a vércukrát.

stewes answered 13 év ago

Én pl. az elmúlt hetekben jelentős mennyiségű (napi 1 kg közeli), garantáltan nem bio, ám saját termésű meggyet  ettem. Igaz, mint máshol írtam ritkábban mértem, mint kezdetben, de ezekben a hetekben tapasztaltam a legkisebb emelkedést az étkezés előtti (de nem éhomi) értéhez képest. Hogy a kettő között van-e, s ha van miféle összefüggés, nem tudom.
Sára, tavaly, amikor mutattam a naplómat, kérdezted, ki tanított meg rá, hogyan kell vezetni. Akkor talán – nem éppen jól nevelt módon – válasz nélkül hagytam. Senki nem tanított rá, magamtól alakítottam ki. Elsődlegesen arra voltam kíváncsi, hogy valós-e a diagnózis, ha igen, mi hogyan hat rám. Sokat olvastam, s a leírtakat összevetettem a tapasztaltakkal, s aszerint alakítottam az életem.
Igazság szerint eléggé felelőtlen vagyok. Jó példaként szoktál szólni rólam, de nem szolgálok igazán rá. Az első hetekben a nagy ijedtség idején talán még igaz volt. Lazulok. Visszajött egy kis pllusz súly. (Így kis kevesebb mint régebben volt, 53 év/172 cm magasság/75-77 kg között mozgó súly) Így sem rosszak az értékek – aminek persze természetesen örülök –, de félő hogy kihívom így magam ellen a sorsot.

Sára Biró answered 13 év ago

 Azért napi egy kg meggy túlzás,de lehet a bicikli túra segít majd a kilók ledolgozásában.
Ki lehet próbálni,de tartósan nem érdemes kísérletezni,mert jöhet valami fertőzés,vírus stb. ami hirtelen kimozdítja az anyagcsere egyensúlyt . Aki már ennyire ismeri magát,megvannak az ismeretei az egészséges életmódról,  sportol miért hívja ki a sorsot maga ellen? Itt az oldalon nemrég írta a Tóni,hogy kipróbálta milyen labor értékei lesznek,ha "kirúg a hámból" ,hát rosszak. 
Tényleg most milyenek a vércukor értékeid,volt HgbA 1 C-d mostanában ?
Tényleg emlékszem nagyon tetszett a naplód. Most lehet már vezetni naplót a Dcont.hu-n. Nálunk még nem telepítettük fel,de volt már beteg akit érdekelt az elektronikus vércukornapló.Valahol írtam neked a vércukormérőkről.

Violetta Varga answered 13 év ago

 rendben,kiprobálom! 🙂