Cukorbeteg diéta.

KérdésekCukorbeteg diéta.
elekes andras kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Sziasztok!
Ti megméritek az ételeket,kiszámoljátok mindig a szénhidrát tartalmat,illetve kalóriát?

14 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves András! Ez nagyon jó kérdés,már régóta gondoltam,hogy fel kellene tennem:-)
Nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra!

elekes andras answered 13 év ago

 Csak azért vetettem fel ezt a  kérdést,mert úgy érzem ezzel elég keveset foglalkoztunk az oldalon. Mi lehet az oka? Lehet tényleg nem mérünk?
Nekem a feleségem elég sokszor kiszámolja miből mennyit ehetek. Gondolom a hölgyek e téren aktívabbak.

katalin answered 13 év ago

AMIKOR RÉGEN CUKORBETEG LETTEM KB MÁSFÉL ÉVIG EGY FÜZETBE MINDIG IRTAM ÉS SZÁMOLTAM A NAPI KALORIÁT ÉS SZÉNHIDRÁTOT DE MOST MÁR NEM. NAGYJÁBOL ISMEREM A KENYEREMET IS ÉS A TÖBBI ÉTELT IS. PERSZE EZ NEM JELENTI AZT HOGY SOHA NEM ESZEK TÖBBET MIND AMENNYIT LEHETNE. SAJNOS!!!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Kati! Nagyon jól csináltad,az a tapasztalatom,hogy kevesen számolják ki a CH-t, a kalóriáról nem is beszélve. Természetesen idővel meg lehet saccolni az adagot,de amikor elromlik a vércukor-érték érdemes odafigyelni nem-e a plusz CH emelte meg a vércukrot. Sajnos gyakran az étkezési inzulin emelése történik és nem a plusz mozgás bevezetése ,illetve a diéta megszorítása ! Aztán jön a hízás..
Valóban jó a kérdés felvetése,mert úgy érzékelem nem megy a CH számolás,de várom hogy megcáfoljátok az állításom:-)l

katalin answered 13 év ago

Amikor terhes voltam benn feküdtem Györbe a cukorbetegségem miatt.Ott a korházbol csak ugy engedték haza a kismamákat ha eltudta mondani a lényeges ételek szénhidrát értékét ezt ennyire fontosnak tartják.

Mária Balázs answered 13 év ago

 Sziasztok. Nekem is a terhesség alatt alakult ki a cukorbetegség,aztán "elmúlt " és nem törődtem vele. Hát mindenkinek javasolom,hogy menjen el időnként vércukor vizsgálatra. Én kb. 2-3 éve  tanultam  meg számolni a szénhidrátokat,azt is korábban kellett volna. Sokszor ránézéssel nem lehet megbecsülni,vagy alábecsüljük a CH tartalmat. Most már azért könnyebben megy. Nem mondom,hogy sosem bűnözöm!

Sára Biró answered 13 év ago

 Sziasztok! A tapasztalat az,hogy amikor a terhesség alatt kialakul a cukorbetegség az anyukák jobban oda figyelnek az étkezésre, a számolásra. Viszont szülés után kevesen jönnek el cukor terheléses vizsgálatra.
Kati,te elmentél? Vagy inzulinon maradtál szülés után is?
Mari ezek szerint Te sem figyeltél kezdetben:-) 

katalin answered 13 év ago

EZIGY VOLT AHOGY MONDOD TERHESSÉG ALATT ANNYIRA ODAFIGYELTEM MINDENRE HOGY UTÁNA ATERHELÉSEM EGÉSZ JO LETT CSAK EGY KEVÉS GYOGYSZERT KAPTAM.ILYENKOR AZ EMBER A GYEREK MIATT NAGYOBB ERÖFESZITÉSEKET TESZ.DE ÉN MINT IRTAM GYÖRBE VISSZA KELLET MENNI SZÜLÉS UTÁNI TERHELÉSRE.

Sára Biró answered 13 év ago

Kati,már a szülés után tablettát kaptál? Akkor nem is szoptattál?

katalin answered 13 év ago

Nem közvetlen szülés után hanem egy-két hét mulva kellet visszamennem és tényleg nem szoptattam sokáig.