Cukorbeteg diéta avagy az egészséges táplálkozás.

KérdésekCukorbeteg diéta avagy az egészséges táplálkozás.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Próbáljuk meg együtt,írjunk ötleteket hogyan lehetne egészségesebben,kalóriaszegényebben táplálkozni. Írjatok ötleteket,készítsetek képeket,és küldjétek el e-mailben.
Pl két tojás nagyságú burgonya elkészítve petrezselymes változatban, pürének stb.,vagy párolt zöldség,és a zöldség "magyaros főzeléknek készítve" .de bármi.
(A Krisztián mérnöki számolása a rizzsel jó példa )Köszönjük Krisztián.

33 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Köszi Krisztián, akkor egy kettő szelet megfelel egy ebéd Ch-jának,mármint nekem. 🙂
Sára most komolyan buktassam le magam? Na jó. 3Pl. 3 db vanilliás karika ( imádooooom), vagy 3 db győri csokis zabfalatok ( ez utóbbiból nyugodtan ehetek 3-at is annak ellenére, hogy nem 20 g Ch, nem viszi fel a cukrom), csoki melyet számolnom kell mindig, 25-30 dkg lekváros kenyérke, 2 db pilóta keksz…

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Update Norbi diétás koszt rohadt drága, hosszú távon nem mindenki tudná kifizetni,egy ismerősöm mesélte hogy kész anyagi csőd!!!!!

Nanita answered 12 év ago

Hát az biztos Zsuzsa, hogy egy család részére ha mindenki egészségesen szeretne étkezni, egy napi adag bizony már drága.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Zsuzsanna, pontosan igazad van, anyagilag hosszútávon nem tartható, de ha csak ebédet rendelsz, az nem sokkal több mint egy menzai ebéd. A kisebbik előnye: időt takarít meg, az is pénz. A nagyobbik előny: ki van mérve, nincs az, hogy " na csak még egy falat, és leállok". Az utolsó falat itt tényleg az utolsó, nincs több…

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Anita és Krisztián azért is irtam mert ismerem a hölgyet aki   Norbi-kaját rendelt egy darabig magának,igaz igaza van Krisztiánnak teljesen a  Norbi-kaja  az annyi amennyi! Csak azt nem értem hogy aki bekerül a Kórházba és ott is CH-ra kiszámolt étkeket kap és  mellette nem bűnözik mért nem fogy?

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 A karfiol főzeléket olaj nélkül készitem ,és a levéből habarom fogyókúrás lisztel,finomul elkészitem igaz nem lehet tőle jól lakni:-) Melléje juhbeles virslit vagy párolt csirkemellett csinálok!!Legközelebb csinálok lefényképezem!!

Marika answered 12 év ago

Zsuzsa !!! A kórházban nem mozog annyit aki beteg és azért fogy nehezebben , vagy egyáltalán. Általában a beteglátogatók mindig visznek valamit , és ha már van azt meg kell enni ez lehet a másik ok . Lehet , hogy nem jól látom ???

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Szia Marikám!! Teljesen igazad van a Kórházba szinte csak feküdni kell!!A hazai dugikajánál pedig nincs jobb:-) Mondjuk nekem nem hoztak mást mint innivalót sajtot,savanyúkáposztát persze csak savanyitva,uborkát aztán vége!!Ja meg paradicsomot!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Zsuzsa milyen a fogyókúrás liszt? 
Ha az ember egy kicsit "bűnözik",de nem mindennapos akkor jót tesz a lelkének,utána nem kívánja annyira azt a kaját. Ha csak stresszel és nem eszi meg,akkor tudjuk attól is megemelkedik a  vércukor.Itt nem azt akarom írni,hogy naponta répacukrot,meg édes üdítőket kellene fogyasztani,csak ha valamit megkíván a cukorbeteg egy kicsit beiktathat az étrendjébe,pl.uzsonnára.

Sára Biró answered 12 év ago

Írnátok kiszámolt CH-s egészséges kajákat?:-)