Cukor betegség igaz a neve az, de szerintetek betegség?

KérdésekCukor betegség igaz a neve az, de szerintetek betegség?
nika0422 kérdezte ennyi ideje: 13 év
7 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Sajnos nagyon is betegség rengeteg odafigyelést  orvosi kontrollokat,és teljesen megváltoztatott életmódót igényel!! "van benn részünk sajnos":-(

MariMarton answered 13 év ago

Azt mondják egy állapot,de én sajnos betegségképpen élem meg! De nekem más társukó betegségeim is vannak,és lehet azért! 

Pólyán Kata answered 13 év ago

 Betegségnek betegség, csak az elnevezése rossz, sőt beszéltem már olyannal, akinek semilyen, családi, rokoni kapcsolata nincs cukorbeteggel, így fogalmuk nincs mi ez.

Tri-Ton answered 13 év ago

Nagyon jó a kérdés és a gondolat !  Többször leírtam és hittel vallom, hogy egy kordában tartott normális cukorszint mellett és szövődmények nélkül, még véletlenül sem beszélnék betegségről. Én részemről nem is nevezem így soha. Max. ,,cukor érzékeny,, mint a lisztérzékeny, a tejcukor érzékeny, szójaérzékeny, stb. Aki nem érzi magát betegnek kérem ne is nevezze annak, mert ha sokat mondogatja, még a végén el is hiszi és tényleg beteg és az lesz.

Lajos Máté answered 13 év ago

 Véleményem szerint amikor már inzulint kell adni és vannak társbetegségek is akkor már betegség!

Sára Biró answered 13 év ago

 A betegség ténye nyomasztó,a betegségtudat gyakran pesszimistává teszi az embert! Ahol a családban nem volt cukorbeteg még nehezebb feldolgozni a betegség tényét!A betegségtudaton kell elsősorban felülkerekedni,s az eljövendő élet minőségének a szellemében odafigyelni az életmódra!
Ha arra gondolunk,hogy egy jól gondozott cukorbetegnek nincsenek fájdalmai,jó a közérzete,sok tekintetben hasonló módon élhet mint a cukorbetegségtől mentes embertársai,akkor a betegségtudat nem mélyül el! Mindig a pozitív gondolkodás mód fele kell terelnünk a figyelmünket! A szövődmények megelőzésére való koncentrálás megadja azt az okot,amiért sokan tünetmentesség ellenére komolyabban odafigyeljenek az életmódra, a kezelésre! Azért kell minél több ismeretet megszereznie egy cukorbetegnek,hogy tudja mely szövődmények következhetnek az anyagcsere zavarból és akkor megtudja előzni,vagy késleltetni ezek kialakulását!

Zsóka answered 13 év ago

A cukor sem súlyosabb mint a magas vérnyomás, mert kellő odafigyeléssel, megfelelő étkezéssel, mozgással kevesebb bajunk van vele, mint bármilyen allergiás vagy hasonló betegséggel.Akkor van baj és beszélünk betegségről, ha elhanyagoljuk, és a szövődmények kialakulnak, és súlyosbodnak.