Itt válaszolok, ha nyitottál neki topicot:
A tejben lévő kalcium nem épül be a szervezetünkbe, nem jó forrás.
Helyette, s részben hús helyett is hántolatlan vagy barna rizst, zabpelyhet, lencsét, borsót, babot mint fehérjeforrást fogyasszunk. Kalciumban gazdag a narancs, a szőlő, a karfiol, a káposzta, az alma, a paradicsom és dió. Ehhez nyáron adj napsugarat, télen tengeri halat. (D-vitamin nélkül a kalcium nem épül be)
Vigyázat! Több olyan étrend kiegészítő bogyót lehet kapni, amelyben kalcium van, de az is olyan, hogy csak laboreredménynek jó (ki lehet mutatni), de olyan vegyületben, ami nekünk nem semmit sem ér.
Köszi az infót. Valóban mindenki azt hiszi (legalább is a többség) hogy tejet kell inni,hogy erős legyen a csontozat.Azért is nyitottam új kérdést. Mivel mi cukorbetegek nem fogyaszthatunk annyi tejet amennyit szeretnénk,ezért is gondolkoztam a témán. Gondolom sok látogatót érint a kérdés.