Cipő fertőtlenítésére mit ajánlotok?

KérdésekCipő fertőtlenítésére mit ajánlotok?
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Gyakran kialakul téli időben a körömgomba,de úgy tudom a cipőt is kellene fertőtleníteni időnként! Van valami ötletek? 

21 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Lehet kapni  a gyógyszertárakban formalinos kis tasakokat,24 órára bele kell helyezni egy ilyent és nylon tasakba tenni! Nagyon jól kifertőtleníti! Azon kívül javasolt,hogy cseréljük a cipőnket,lehetőleg minden nap ne ugyanabban járjunk és otthon mindig húzzunk papucsot,hogy ne melegedjen a láb a cipőbe!

Tri-Ton answered 13 év ago

Kissé morbidnak tűnik, sokakat meg fog mosolyogtatni, de egyszerű, olcsó és hatásos.  Egyenként csomagold be és időnkét pár percre mehet a mikróba. Garantáltan minden, a legkisebb élőlény is elpusztul, akkor is ha az csak egy izzadságból kialakult láthatatlan gomba képződmény. ( mondtam, hogy mosolyogni fogtok !!! )

Krisztina Kiss answered 13 év ago

Használjunk gombaellenes fertőtlenítő szereket a láb és a cipőkfertőtlenítésére. Vegyük igénybe az izzadós lábra használhatólábdezodoráló készítményeket.Elsősorban a láb kedvéért, de a moshatóság miatt is érdemes a lábatnedvszívó pamut alapanyagú zokniba, harisnyába bújtatni.

Ati42 answered 13 év ago

 Sziasztok! Köszönöm az ötleteket. Tényleg Tri-ton megmosolyogtattál,de kipróbáltam,csak alig tudott a mikró tányérja forogni,remélem hatékony lesz!

Tri-Ton answered 13 év ago

Hát ….. ?   A tányért illett volna kivenni. Egyébkényt tényleg minden élőlényt elpusztít. Viszont ügyelni kell a sugárveszélyre is. AZ OTTHONI MIKRÓNK SUGÁRSZIGETELÉS MÉRÉSÉNEK LEGEGYSZERŰBB MÓDJA A KÖVETKEZŐ : Kikapcsolt állapotú mikróba tegyünk be egy mobil telefont és egy másikkal próbáljuk meg felhívni a bentlévőt. Ha kicsörög ügyeljünk magunkra, hisz ha ottbennt van térerő, akkor a benti is ki tud jönni működés közben ! Ha így van, attól még nem kell kidobni a mikrót, csak pld. egy fél órás programot ne indítsunk el mikor folyamatosan mellette kell tartózkodnunk !!!

katalin answered 13 év ago

Hát ez a mikro dolog érdekes kibrobálom mégis csak nagyon jo ez az oldal!!!!!!!!!!!!

Sára Biró answered 13 év ago

Na ugye jó oldal Katikám és Ti teszitek azzá mindannyian akik megosszátok a tapasztalataitokat!
Hát Tri-ton ezt én még soha nem hallottam! De tényleg ez bizonyított dolog?

Tri-Ton answered 13 év ago

Szia Sárika !    Mitől bizonyított egy dolog ? Attól, hogy van róla egy aláírással és pecséttel ellátott igazolás, vagy attól, hogy kipróbálod és tényleg működik ? Én a másodikra szavazók táborába tartozom. Döntsd el, hogy részedről , melyik az elfogadható és mások véleményét, vagy a saját tapasztalatodat fogadod-e el bizonyítottnak. Amit én leírtam az valós és működik, ugyan akkreditált jegyzőkönyvet nem tudok róla prezentálni, de nem is tervezem jogvédetté tenni . Mindenki döntse el, hogy elfogadja-e így, vagy kipróbálja és utána dönt. Az- az Ő véleménye lesz és az enyémet nem fogja befolyásolni, de én sem kívánom befolyásolni senkinek a véleményét sem.

Sára Biró answered 13 év ago

 Szia Tri-ton ! Nem azért kérdeztem,hogy nem hiszem el csak nem olvastam sehol róla.Én itt a sugárszigetelés mérésre gondoltam és nem a fertőtlenítésre:-) Mert az a sugaras dolog mindig "motoszkál" a fejemben.
Természetesen én pl. egy gyógyszerének hatékonyságáról  is mindig akkor hiszek,ha tapasztalom,hogy valóban igaz-e?(már amit számban lehet mérni!) Most sokfajta vércukor csökkentő szer van pl.és mindenki mondja ennyit,meg annyit csökkent a HgbA1 C-n. Akkor figyelem,hogy valóban igaz?  Utána úgyis jön valami ami megdönti pl.egy" jó gyógyszerről" bebizonyosodik,hogy mégsem olyan kiváló… 

Sára Biró answered 11 év ago

A Borbás Marcsi műsorában hallottam, hogy a levendula olaj kiválóan alkalmas a cipő fertőtlenítésére.Próbálta már valaki?