Betegoktatás

KérdésekBetegoktatás
Nanita kérdezte ennyi ideje: 11 év

Nálatok működik a betegoktatás és ha igen, milyen formában?
Ki mit tart/ tartana fontosnak a betegoktatás keretében, vagy ha nincs betegoktatás akkor a kontrolloknál?

26 Válasz
jaskó answered 11 év ago

Üdvözöllek Gabriella! Nagyon életszerű és a való élet problémáival, gyötrődéseivel, kétségeivel teli élethelyzetről számoltál be. Sajnos szinte vbalamennyien túlestünk már ezen. Ki így, ki úgy, de mindannyian megtapasztaltuk a diabetesz minden oldalát és még a mai napig is tanulunk, gyűjtjük és megosztjuk a tapasztalatiaikat. Ezért jó ez a Keva. itt szinte minden gondodra találsz megfelelő megoldási javaslatot és a hasonló élethelyzetekre megoldást. Olvass minket, tájékozódj és tanulj, ismerkedj a diabetesszel és főként önmagaddal. Mérj és vezesd a diabetesz nplót. Az önmagunk megtapasztalásának ez az alapja és a megoldás is ebben rejlik.
Tényleg ne add fel, de ne harcolj, hanem tanulj meg elfogadni és megbékélni, meglátod egyre könnyebb és elviselhetőbb lesz a cukorbetegséged!

Sára Biró answered 10 év ago

 !

Pityu answered 10 év ago

Az oldalon nézelődve, böngészve, úgy látom, hogy nagyon érdekes lenne/lehetne a régebbi egy-két éves oktatással kapcsolatos kérd-válszokat és a mostanában aktuális "Diabetes Iskola" kérdéskörét egymás mellé állítani. Biztosan tanulságos dolgokat tapasztalnánk.

egeszseg keva answered 9 év ago

 Vélemény?

Sára Biró answered 9 év ago

 A Kapuvári kórház Uniós pályázata kapcsán lehetőség nyílt Diabetes Iskolára, vagyis  a cukorbetegek csoportos oktatására . Jöhetnek a család tágok is . Olyan jó volt látni, amikor  egyik cukorbeteg fiúnak a testvérei is  rendszeresen  eljöttek a foglalkozásokra, jegyzeteltek, kérdeztek .
Volt olyan beteg aki már  több mint 30 éve  diabéteszes és elmondta, hogy  most kezdi érteni a cukorbetegség lényegét, és rájött arra, hogy mennyi mindent nem tud még. Szinte minden csoport aktív, segítőkész volt,még barátságok is születtek. 
Még néhány hónapig tart a foglalkozás  örülnék, ha minél többen részt vennének  a  csoportos foglalkozásokon. 
Azok a betegek akik részt vettek  az oktatáson, már nem jönnek vércukornapló nélkül a rendelésre, némelyikük a vércukor profil mellett, már diétás naplót is hoz magával és a rendelésen  is tesznek fel kérdéseket. Egyértelműen látszik, hogy az ismereteik bővültek. 
Későbbiek során részletesebben is írok az Iskola munkájáról.
Mi a legnehezebb?
Felkelteni az érdeklődést, hogy tanulni fontos és , hogy  eljöjjenek az  első alkalomra , viszont ha valaki egyszer eljön, az gyakran visszajön és ennek végtelenül örülök.

Sára Biró answered 9 év ago

 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=885090174849013&set=o.399956070075758&type=1&theater