Béta glükán

KérdésekBéta glükán
Nanita kérdezte ennyi ideje: 11 év

A béta glükán készítmények élesztőből vagy késői laskagombából vonják, az immunrendszert erősíti.
Szedett valaki béta glükán készítményt és ha igen, az tapasztalt-e mellette hirtelen vércukor emelkedést?

8 Válasz
Nanita answered 11 év ago

A kérdést azért tettem fel, mert az elmúlt héten próbáltam ilyen készítményeket szedni miután elkapott engem is ez a csodálatos influenza szerűség, de akárhányszor próbáltam mindig felszaladt a cukrom. Ma is próbálkoztam vele, de ma is felment magasra.
"A β-glükánok olyan poliszacharidok, amik egyféle cukorból (monoszacharidból) épülnek fel, ezért az egységes glükóz polimerek családjába tartoznak."
Lehet, hogy ezért?

Sára Biró answered 11 év ago

 Nagy valószínűséggel azért Anita! Én nem hallottam erről a készítményül eddig.

Nanita answered 11 év ago

Na most csúnyát mondok. A f…..-be. 🙁
A ganodermás gyógygomba készítményeket ( amikben szintén van béta glükán), a gyerekeknek az immunerősítésre a béta glükános ( Imunoglukán szirup, walmarkos….) mindegyiket úgy reklámozzák, hogy csodákat tesznek, én meg megvettem, adtam a kislánynak, fiamnak no meg magamnak. És most kezdtem el nyomozni, hogy a béta glükán miből is van, mert borult a cukrom. Na ez szép. Jót akartam és… :-((((

Sára Biró answered 11 év ago

 Anita! Még sokan jártak így :-(( Itt az oldalon a Julcsi is egyszer ingyen felajánlotta a gyógygombát,mert nagyon megemelte a vércukrát. Nem olvastad akkor?

Nanita answered 11 év ago

Hát akkor vagy még nem ismertem az oldalt vagy elkerülte a figyelmem.
A saját káromból tanulva megpróbálom majd összeszedni hogy mikben lehet rejtetten ez a béta glükán amit élesztőből, gombákból lehet kinyerni.

Nanita answered 11 év ago

Szia Sára,
és erről mi a véleményed?
Cukornádmelaszt tartalmazó készítményt fogyaszthat cukorbeteg?

Nanita answered 11 év ago

Sára még egy kérdés, ha a cukornádmelaszt fermentálják, akkor a fermentált lét lehet e nekünk fogyasztani? Én úgy gondolom, hogy a fermentálás ellenére valamennyi cukor marad benne.

Sára Biró answered 11 év ago

 Szia! Anita amiket felsoroltál mindegyikben van CH, hogy mennyi van benne azt az eladótól, illetve a forgalmazótól kell megkérdezni. Mi azt szoktuk mondani a betegeknek,,hogy húzzanak egy vonalat a vércukornaplóban amikor elkezdik használni,  ha jó akkor szedjék, ha emelkedik a vércukor, vagy nem tapasztalnak javulást akkor nincs értelme. Ezekkel kapcsolatosan nehéz tanácsot adni, és nem is adnék mivel semmi tapasztalatom nincs.