Béta glükán

KérdésekBéta glükán
Nanita kérdezte ennyi ideje: 9 év

A béta glükán készítmények élesztőből vagy késői laskagombából vonják, az immunrendszert erősíti.
Szedett valaki béta glükán készítményt és ha igen, az tapasztalt-e mellette hirtelen vércukor emelkedést?

8 Válasz
Nanita answered 9 év ago

A kérdést azért tettem fel, mert az elmúlt héten próbáltam ilyen készítményeket szedni miután elkapott engem is ez a csodálatos influenza szerűség, de akárhányszor próbáltam mindig felszaladt a cukrom. Ma is próbálkoztam vele, de ma is felment magasra.
"A β-glükánok olyan poliszacharidok, amik egyféle cukorból (monoszacharidból) épülnek fel, ezért az egységes glükóz polimerek családjába tartoznak."
Lehet, hogy ezért?

Sára Biró answered 9 év ago

 Nagy valószínűséggel azért Anita! Én nem hallottam erről a készítményül eddig.

Nanita answered 9 év ago

Na most csúnyát mondok. A f…..-be. 🙁
A ganodermás gyógygomba készítményeket ( amikben szintén van béta glükán), a gyerekeknek az immunerősítésre a béta glükános ( Imunoglukán szirup, walmarkos….) mindegyiket úgy reklámozzák, hogy csodákat tesznek, én meg megvettem, adtam a kislánynak, fiamnak no meg magamnak. És most kezdtem el nyomozni, hogy a béta glükán miből is van, mert borult a cukrom. Na ez szép. Jót akartam és… :-((((

Sára Biró answered 9 év ago

 Anita! Még sokan jártak így :-(( Itt az oldalon a Julcsi is egyszer ingyen felajánlotta a gyógygombát,mert nagyon megemelte a vércukrát. Nem olvastad akkor?

Nanita answered 9 év ago

Hát akkor vagy még nem ismertem az oldalt vagy elkerülte a figyelmem.
A saját káromból tanulva megpróbálom majd összeszedni hogy mikben lehet rejtetten ez a béta glükán amit élesztőből, gombákból lehet kinyerni.

Nanita answered 9 év ago

Szia Sára,
és erről mi a véleményed?
Cukornádmelaszt tartalmazó készítményt fogyaszthat cukorbeteg?

Nanita answered 9 év ago

Sára még egy kérdés, ha a cukornádmelaszt fermentálják, akkor a fermentált lét lehet e nekünk fogyasztani? Én úgy gondolom, hogy a fermentálás ellenére valamennyi cukor marad benne.

Sára Biró answered 9 év ago

 Szia! Anita amiket felsoroltál mindegyikben van CH, hogy mennyi van benne azt az eladótól, illetve a forgalmazótól kell megkérdezni. Mi azt szoktuk mondani a betegeknek,,hogy húzzanak egy vonalat a vércukornaplóban amikor elkezdik használni,  ha jó akkor szedjék, ha emelkedik a vércukor, vagy nem tapasztalnak javulást akkor nincs értelme. Ezekkel kapcsolatosan nehéz tanácsot adni, és nem is adnék mivel semmi tapasztalatom nincs.