Bal oldali bénulásom volt szépen helyre jött a járásom de sajnos kezemen nyoma maradt

KérdésekBal oldali bénulásom volt szépen helyre jött a járásom de sajnos kezemen nyoma maradt
nika0422 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 szeretném tudni várhatok e javulást igaz már sokat javult de egy üres táska nagyon nehéz tud lenni egy kis idő után ki is esik a kezemből

2 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Véleményem szerint egy rehabilitációs orvost kellene keresned,hogy gyógytornászhoz irányítson.Nagyon sokat tudna a gyógytornász neked segíteni! Van olyan szolgálat is,hogy pl. a háziorvos ,házi betegszolgálat kapcsán tud gyógytornászt irányítani TB. alapon! Érdemes lenne megkérdezned!
Addig is minél többet mozgasd a kezed,a karod és próbálj meg pl.tollat forgatni a kezedben,vagy egy kis gumilabdával  hajlítgatni az ujjaidat! A lényeg,hogy folyamatosan dolgoztass az ujjaiddal. Pl,ha a számítógépbe írsz használd az"ügyetlenebb kezed"!

Tri-Ton answered 13 év ago

Már máshol írtam : HIDD, AKARD és TEDD !!!  Van egy barátom, agyvérzés után sem beszélni, sem járni, sem semmit … ! Az orvosokon kívül a család is lemondott róla. Betegsége előtt sokat beszélgettünk a saját gyógyító erőnkről. Több mint egy éve tud járni, újra tanult beszélni és írni, ma már elmondja, hogy ez ami  mindíg tisztán megmaradt benn : HIDD, AKARD és TEDD !!! Az intenzív osztályon nem tudott kommunikálni senkivel, de ezt a 3 szót kimondatlanul tudta. Az én nevemet ugyan elfelejtette, de  fél év után ezzel a  3 szavas mondattal köszöntött. Ehhez képest kell neked aggódnod ???