Azt szeretném tudni hogy egyik és másik vércukormérö mérése közt mért lehet nagyobb

KérdésekAzt szeretném tudni hogy egyik és másik vércukormérö mérése közt mért lehet nagyobb
katalin kérdezte ennyi ideje: 13 év
6 Válasz
katalin answered 13 év ago

Két vércukor méröm van és mindegyik különbözö értéket mutat azonos méréskor

Sára Biró answered 13 év ago

 Van olyan vércukormérő amelyik plazmából méri a vércukrot,van olyan amelyik a kapilláris erekből mér.
A vércukormérő pontosságát úgy lehet tesztelni,hogy amikor laboratóriumban vércukorvizsgálat történik,ugyanabban az időben ujjbegyből is meg kell határozni az adott  vércukormérővel a vércukrot! És a két értéket összehasonlítani. 

katalin answered 13 év ago

KÖSZI A VÁLASZT MERT MINDIG ELFELEJTEM MEGKÉRDEZNI DE VAN D CONT ÉS MÉRI VÉRCUKOR MÉRÖM ÉS ELÉG NAGY KÜLÖNBSÉGEK VANNAK A KÉT MÉRÉS KÖZÖTT AMI 2 3MMOLT IS JELENT.

stewes answered 13 év ago

Loborban kérhetem-e, hogy én is mérjek, vagy bent erre nincs mód? Amikor kérdeztem, elég csúnyán néztek rám, s nem engedték meg. A vécében mértem, az meg nem éppen a legmegfelelőbb hely erre.

A testcsík oldalán van két tol-ig érték. Kontrolloldattal ellenőrizve e két ezen értékek közé kell esnie az eredménynek. A most használatban lévő dobozon pl. 6,8–10,2 látszik L2 oldathoz. Ez az jelenti, hogy ha egy rendes mérés során 8,2-t mérek, lehet, hogy a valódi érték csak 6,5 körüli, de lehet tízhez közeli is?

Sára Biró answered 13 év ago

 Véleményem szerint minden laboratóriumban megengedik,hogy valaki egy vércukor önkontroll vizsgálatot megcsináljon. Legalább is a mi laboratóriumunkban biztos ! Kell jelezni a labor vizsgálat alkalmával,hogy szeretnéd tesztelni a vércukormérődet,hogy otthon tudd amikor méred mennyi lehet a különbség az ujjbegyes vér és a vénás vér vércukorértéke között! De a vércukormérőre az ujjbegyből nyert vért tedd! 

A kontroll oldat azt mutatja meg,hogy pontosan mér-e a mérő,ha a leírt tartomány között van akkor elvileg igen! Ha 77 Elektronikás készülék akkor a cég teszteli a mérőt, ha beviszed az üzletükbe,vagy arra a helyre ahol vásároltad!

A 3 havonta laboratóriumban nézett HgbA1 C érték megmutatja az "átlag vércukrot",ezt mindenképpen érdemes elvégeztetni! Természetesen szükség van továbbra is az étkezés előtti,és étkezés befejeztével 1,5 óra múlva a nap különböző időszakában a vércukor mérésre!

jaskó answered 13 év ago

Szerintem nem célszerű váltogatnia a mérőket, mrt még gondot is okozhat. A mérések között valóban vannak lényeges eltérések, A fenti példához csatlakozva, magam is tapasztaltam ezeket. Már hosszú ideje a D-Cont termék család gépeit használom, nekem nagyon beváltak (nem a reklám helye). A közelmúltban kaptam kipróbálásra egy Mary tipusú készüléket. Ez a gép esetenként az érzetemhez képest is drasztikusan magasabb értékeket mért. Pár alkalommal, miután a gépnek hittem, túl is inzulinoztam magam, aminek hypo lett a következménye. Megcsináltam a kontrollt. A D Cont közelítette a valóságot. Sőt a Sárika által említett labor-tesz is ezt igazolta. Nem szerencsés tehát, ha váltogatunk, mert akár bajt is okozhatunk egy hamis, vagy annak tűnő eredmény hatására. A Mary tipusú készülékkel kapcsolatban egyébként több ismerősöm is hasonló tapasztalatokról számolt be. Még egy: a HBa1C eredményem is a D-Cont által kijelzett átlagot közelítette.