Az inzulinos türe szeretnék választ kapni.

KérdésekAz inzulinos türe szeretnék választ kapni.
kontra istvánné kérdezte ennyi ideje: 11 év

Nem tudom hogy ti hogy vagytok az inzulinos tűvel, nektek mindig simán megy a felíratása. Mert nekem nem mindig el kel mondanom hogy a g31 kérném, és sosem akarják felírni.

7 Válasz
rgyorgy answered 11 év ago

A G31x6mm-es tűt törölték az OEP támogatott listából.
http://www.diabet.hu/hirek.aspx?nid=16592
Én a G 30-as8mm-est használom, és még sosem volt gond a felírással.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Icuka! A 31 G-s tűt sovány betegnek  szoktuk felírni. Nem ismerem a testsúlyod,nem lehet hogy ez lehet az ok amiért nem akarják felírni?

Lamár Krisztián answered 11 év ago

A 30G nekem is bevált. Mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki a BD Microfine tűt, én sokkal jobbnak ismertem meg, mint a Novofine tű. Az ára azonos.

kontra istvánné answered 11 év ago

Sziasztok  72kg vagyok de nekem a g30 tű vastag és sokkal jobban fáj az inzulin beadása. Tudom hogy egyforma az ára, nekem azt mondták, hogy gyerekeknek szokták ezt a tűt felírni nem felnöteknek.

Sára Biró answered 11 év ago

 Így van Icuka szinte gondoltam , hogy azért nem akarják a 31 G-s tűt felírni. Szükséges a megfelelő méretű tű, különben nem megy be az inzulin.
A BD  30 G-s Microfine tűt tartom én is legjobbnak (igaz minden tollhoz a cége által gyártott tűt kellene felírni,de pl. a Sanofis tűk nincsenek is támogatva,így tényleg a BD 30 G-s  tűt írjuk ).

Marika answered 11 év ago

Nekem is a BD 30 G -s tűim vannak és nincs vele semmi gondom .

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Ha fáj az inzulin beadása, akkor én azt javaslom, hogy a patikában célszerű teljes áron az összes kapható tűből 3-4 darabot venni, és mindet kipróbálni. Amelyik beválik, azt kell az orvossal feliratni. Azt is célszerű kikísérletezni, hogy hányszor lehet fájdalommentesen használni egy tűt. A gyári javaslat szerint csak egyszer, de ismerek olyan embert, aki tízszer is használja. Az én tapasztalatom az, hogy fájdalommentesen (vagy elviselhető fájdalom mellett) csak kb. háromszor használható egy tű. Ha a támogatással felírt darabszámból nem jön ki a fájdalommentes beadáshoz szükséges mennyiség, akkor célszerűbb a darabszámot teljes áron vásásrolt tűkkel kiegészíteni, mintsem fájdalmat okozni saját magunknak.