Az időjárási frontok mennyire hatnak az inzulin hatására ???????

KérdésekAz időjárási frontok mennyire hatnak az inzulin hatására ???????
Marika kérdezte ennyi ideje: 12 év

Azt vettem észre , hogy a szervezetem kevésbé reagál az inzulinokra …..

5 Válasz
Marika answered 12 év ago

Elnézést a kihagyott betűk miatt !!!

Nanita answered 12 év ago

Kedves Marika!

Nagyon is lehetséges az, hogy az időjárás változások/frontok befolyásolják azt, hogy a szervezeted éppen mennyire reagál az inzulinra.
Ezt én is tapasztaltam már, bár nálam azért vannak más dolgok is,amik rendesen befolyásolják és megkavarják a dolgokat.
Azt sem mindegy, hogy éppen hideg vagy meleg front van, vagy netán kettős fronthatás.

Marika answered 12 év ago

Szia Kedves Anita !!! Köszönöm , hogy megerősítesz , már minden megfordult a fejemben , hogy miért nem jók a cukor értékeim . Próbáltam már korrigálni is , de mintha nem is adtam volna be az inzulinomat . Cseréltem tollat , patront az étrend szinte mindig szinte ugyanannyi , sok zöldséget és gyümölcsöt is eszem . Naponta három front is van mostanában , de az biztos , hogy kevesebbet mozgok , mivel most nincs kerti munka . az alvással is hadilábon állok 3-4 órát tudok csak aludni és az is felszínes. Minden hangot hallok bármi történik és felnagyítva .Nem gondoltam volna , hogy ennyire lehet kínlódni mert nekem eddig elég simán ment a dolog és nem voltak nagy kiugrások a cukor értékeimben ,nagyon sokat mérek ahogy kell egy intenzív kezelésnél .

Sára Biró answered 12 év ago

 Marika! Nagyon tetszik a"ahogy kell intenzív kezelésnél",na ezt én sokszor nem tudnám megerősíteni a betegeinknél. Anita is sokat mér . Hány doboz csíkot használtok el egy hónapban?? Természetesen sok beteg van aki rendszeresen mér,korrigál de ők vannak kevesebben. Van olyan pl.hogy nem szerzett be vércukormérőt,és annyira beszűkültek a vese funkciói már,de sorolhatnám…A frontok kihatnak a cukorbetegségre,de az alváshiány, a stressz is megemeli. Meg kellene próbálni a kerékpározást és az esti sétát,hátha javulna az alvásod,ezzel a vércukor értékeid is biztosan szebbek lennének. Egy másik igyál sokat vizet, teát tudom,hogy Te ismered a gyógynövényeket. Próbálj este gyógyteát inni.
Milyen vércukor értékeid vannak? Van esetleg hypos is ? 

Marika answered 12 év ago

Sárika!! Havonta elhasználom a három doboz tesztcsíkot ami nekem felírható , naplót is vezetem rendesen . Nálam több folyadékot nem hiszem , hogy isznak az emberek . naponta egy liter teát csinálok erdei gyümölcs és bíbor kasvirág keveréke és azt édesítés nélkül naponta megiszogatom , azon kívül vizet is iszom . Éjszakára is gyógyteát viszek be magamnak és ha kell azt iszom , néhány kortyot .Nekem kettő vércukor mérőm is van , ilyenkor megmérem mindegyikkel . 5- 12 között mértem a skála igencsak változatosra sikeredett , éjjel három órakor is mértem , akkor volt 4-5 között.Azt vettem észre , hogy az időváltozásra nagyon erősen reagálok !! Eső eleredése előtt nagyon szenvedek , nem bírok még ülni sem nem feküdni . Már az ágybetétet is kicseréltük , hátha az a baj , de már minden baj . Olyan vagyok néha , mint egy hülye , én soha nem voltam ilyen !!!Mindent le tudtam rendezni magamban , de most ez sem megy már . Hiába megöregedtem , vagy nem is tudom miért kavarodott össze ennyire minden .Kerékpárral járok vásárolni , de már nem szeretek elmenni sehova sem .