Az eucreas tabletta nem viszi le a vércukorszintem, sőt emeli

KérdésekAz eucreas tabletta nem viszi le a vércukorszintem, sőt emeli
G Zsóka kérdezte ennyi ideje: 10 év

Kedves Sorstársaim!

Cukorbetegségem 2 éve kezdődött. 2x 850 mg Meforált és 1 Glicladát szedtem eddig. A vércukrom elfogadható volt. A diéta szigorú betartásával, testmozgással (napi 165 g szénhidrát) lefogytam 15 kg-ot és a vércukrom 7-10 között állt be . (23-ról kezdtem) Mivel kb, egy hónapja a vércukor emelkedni kezdett az orvos átállított 2x 50/1000 mg Eureas tablettára és a Glicladát elhagyta. A vércukrom azóta emelkedik 12-18 között van. Holnap indulunk üdülni és itt állok  hétvégén 20 -as cukorral. Felhívtam a kezelőorvosomat, aki azt tanácsolta, hogy álljak vissza a régi gyógyszerezésre és hazautazásom után jelentkezzek. Reggel bevettem ezt az átok Eureast, most mit tegyek a Glicladával? Nem vagyok rosszul, de ideges és tehetetlen vagyok. S.O.S.

Megköszönnék minden jó tanácsot.

Üdv: Zsóka

5 Válasz
Sára Biró answered 10 év ago

 Az Eucreas nem emeli a vércukrot,csak lehet már nem elég a kezeléshez. 
Ha én lennék a te helyedben ,akkor reggel vennék és este egy-egy Eucreats + reggel egy tabletta Gliclada 30 mg-ot. Fontos mérni a vércukrot étkezés előtt és után 1,5 órával,illetve éjszaka is egy alkalommal ( a Gliclada hypoglikémizáló gyógyszer!).Étkezésre figyelni,valamint legyen rendszeres mozgás, pl séta,gyaloglás,úszás.

G Zsóka answered 10 év ago

Kedves Sára!

Köszönöm a tanácsodat. Nem tudom, hogy miért állították le a Glicladát, amíg szedtem a Meforal+Glicladát  a vércukrom 8-12 között járkált.  A Gliclada elhagyása óta kúszik felfelé, most is 16. Annyira félek a nyaralástól, de már nem lehet lemondani. Megpróbálom reggel bevenni a 30 mg Glicladát + 2x 50/1000 mg Eucreast. Az étkezésre és testmozgásra nagyon ügyelek, a testsúlyom normális.

Üdvözöllek és hálásan köszönöm
Zsóka

Sára Biró answered 10 év ago

 Zsóka jó lett volna,ha Gliclada nélkül is sikerült volna beállítani a vércukrodat,az Eucreas modernebb gyógyszer, és önmagában nem okoz hypot.A Gliclada  fokozza az éhségérzetet is,de ha anélkül nem javulnak az értékek,mindenképpen szedni kell.Vigyázz,hogy reggelire ne egyél olyant,ami hirtelen emeli a vércukrot,pl.tejet,kefirt.Jó pihenést,nem lesz gond.

G Zsóka answered 10 év ago

Sára! Úgy látom, hogy kincset érsz itt a fórumom. Szakértő, tapasztalt vagy és a szíved is a helyén van. Áldjon meg érte az Úr!

Sára Biró answered 10 év ago

 Nagyon köszönöm a kedvességed:-), meghatódtam nem tagadom!