Az életmód változtatásában egy pozitív vagy egy negatív esemény segít jobban?Vélemény??

KérdésekAz életmód változtatásában egy pozitív vagy egy negatív esemény segít jobban?Vélemény??
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 10 év

 Tudjuk, hogy ha valaki cukorbeteg lesz életmód változtatásra lesz szükség, ami nagyon nehéz és csak hosszabb-rövidebb ideig sikerül. 
Cél a szövődmények megelőzése.  Írjatok személyes tapasztalatot mi segített abban, hogy jobban odafigyeljetek a kezelésre, az étrendre, a mozgásra? Mi motivál jobban egy negatív példa" hogy az ismerős néni megvakult", vagy  az ,hogy van olyan cukorbeteg akinél még 20 év múlva sem jelentkezik a szövődmény?

3 Válasz
Zsuzsanna Német answered 10 év ago

Nekem elöször is a sulyom,(sajnos az maradt)aztan pedig a Neupatriäs labaim,es persze a lenyeg ,a vercukor eredmeny fontossaga hogy jo legyen !!Pillanatnyilag jo eredmenyeim vannak!!Törekszem!

Mária Vidák answered 10 év ago

Nekem az Édesanyám betegsége volt ami segített , hogy hogyan nem szabad élni cukorbetegen …… Harminc év alatt sok mindent láttam , hogy mit okoz a diabétesz és főleg a felelőtlenség . Szeretném jól érezni magam amennyire lehet ennyi betegség mellett amit begyűjtöttem magamnak , főleg a gerinc meszesedése és a sérvek kínoznak . A szememet mindkettőt műtötték , de nem a cukorbetegségeként kialakult szürke hályog hanem öregkori lencse homály miatt. A vércukor eredményeim általában jók , de sokat mérek és figyelem , hogy mennyi CH -t fogyasztok .18 éve vagyok diabéteszes de nincs szövődménye még ……..A súlyommal nekem is van gondom ….

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Ez szupr kérdés Sárika 🙂 Mindenkit más motivál cselekvésre, tettekre, ez személyiség függő lehet…. Engem személyszerint idegesítenek a rémhírek, főleg ha téves követekeztetéseken alapul. Szerintem a jó példa sokkal több motiváló erővel bír, mint a rossz. De ez is személyiségfüggő ki hogyan képes feldolgozni egy információt és abból mit képes megérteni. Arról kell tudnunk h mik a rizikótényezők, tehát a rosszról is kell tudni, de nem kell nagyobb jelentőséget tulajdonitani neki mint amennyit ér. Ahogy  a jó példákról is kell tudnunk és nem kell azt a téves következtetést sme levonni, ha mindent helyesen csinálok elnyerem méltó jutalmamat, mert az élet nem mese, ettől még lehet szövödményes valaki h jól kezelia  diabját, hisz genetikai tényezők is vannak, de legalább maximálisan megtett mindent annak érdekében h elkerülje és időben is sikeresen kitolta annak bekövetkezését. Én a jó példákat, sikereket  szeretem, de tudni akarok a hibákról is hisz mindkettő segít a helyes döntésekben.