Az éjszakai inzulin helyett figyelmetlenségből nappalit adtam be!Mi a teendő ílyen helyzetben?

KérdésekAz éjszakai inzulin helyett figyelmetlenségből nappalit adtam be!Mi a teendő ílyen helyzetben?
Géza Horváth kérdezte ennyi ideje: 12 év

Tegnap este figyelmetlenségből az éjszakai inzulin helyett nappalit adtam be.Én ezután vártam még fél órát és beadtam az éjszakait is.Éjfélig óránként mértem a vércukromat és amikor nagyon lement ettem rá egy kis szénhidrátot!Érdekelne hogy veletek is előfordult e már és hogy oldottátok meg,mi ílyenkor a teendő?

10 Válasz
katalin answered 12 év ago

Ez már velem is elöfordult ilyenkot ettem egy adag kaját mint máskor és jo de jol csináltad ellenkezöleg rossszab ha a bázisbol adsz be sokat.

Sára Biró answered 12 év ago

 Továbbra is várjuk,ki mit tesz ilyen esetben. De most leírom,hogy nagyon örülök azért vannak" jól edukált betegeink".
Ezt azért is írom,mert ma nagyon magam alatt voltam,mivel 2 analóg inzulinos cukorbetegnek is 10 feletti HgbA1C értéke volt. Az egyik beteget pedig én edukáltam:-((( Dálutűn uzsonnaként 2 zsemlét evett !!!
De annyira mondta,hogy ő csak annyit eszik,aztán végigbeszéltük a napot és így kiderült. A másik beteg a szomszéd városból jött és neki 13.1 % volt a HgbA1C-je.! Bocsi nem ez a téma.

Marika answered 12 év ago

Nekem meg van jelölve az inzulin tollam tartója a nappalin egy napocska , az éjszakain egy holdacska van . Nem is egyforma a doboz sem , de előfordult már , hogy a kezemben volt a másik penn tartója , de talán ez jó figyelem felhívás ha megjelölöm és így még nem fordult elő velem . ( Még így is előfordulhat )

Nanita answered 12 év ago

Nekem mindig két külön színű tollam volt és van is a hosszúra és rövid hatású inzulinra. Így tutira nem keverem össze. 🙂

Zsóka answered 12 év ago

Sajnos én is jártam így egyszer, hogy felcseréltem az inzulint és egy teljes napi adagot adtam be az esti helyett. Elkezdett rohamosan esni a cukrom . Felhívtam az ügyeletet, ahol egy hölgy közölte ha már beadtam nem tudnak mit csinálni velem egyek, aztán ha van valami telefonáljak újra.Igen ha már esetleg kómába estem nem? hát amikor már lement a cukrom 3 alá akkor kutyultam magamnak egy nagy pohár cukros vizet, és egy szendvics kíséretébe megittam. Hajnali egyig nem mertem elaludni amikor is a cukrom felment hét fölé.Hát ez volt az én történetem.Azóta háromszor is megnézem a tollakat. Többféleképpen meg is jelöltem.

Fekete Magdolna answered 12 év ago

 Az is segít, ha mód van rá, hogy a nappali-étkezési- inzulint világos színű penbe tesszük, míg az éjszakait- a bázis inzulint sötét színű penbe- minden inzulinhoz megtaláljuk ezeket a párokat, én mindig így edukálom a betegeinket.Pl. a NovoPeneket ha nézzük   van sötét kék és szürke  a sötét kékbe rakom a Levemirt, Insulatardot, míg a világos szürkébe az Actrapidot, NovoRapidot, vahy a HumaPen Luxura van bordó és pezsgőszínű- a bordóba rakom a Humulin N- t a pezsgőszínűbe a Humalogot, vagy Humulin R-t és folytathatnám…..

Sára Biró answered 12 év ago

 Üdvözöllek kedves kollegina, végtelenül örülök a hozzászólásodnak:-) Igen én is általában ezt a módszert használom,illetve a matricákat ( ami mostanában ritkán akad). Nem tudom mennyire emlékszel a Novonak régebben voltak " a holdacska" és " napocska" matricái. Az is jó ötlet volt.

jaskó answered 12 év ago

Szia Magdika! Örülök. hogy benéztél ide. Annak meg különösen, hogy már írtál is.
Sárika, igazad van. Valóban voltak matricák. Még a klubos időszakban osztogattuk a betegeknek. A cégtől kaptunk ilyen dolgokat. Nagyon hasznos volt. Még egy megjegyzés. Én nagyon sokáig használtam az INNOVO-beadó készüléket. Szerintem az volt a legszuperebb. Rögzítette a beadott mennyiséget és a beadás idejét. Órákig tárolta az adatokat. Nagyon sajnálom, hogy befejezték a gyártását. Sajnos egy hónapja tönkre ment az utoló készülékem is.

Sára Biró answered 12 év ago

 Jaskó netán ismered a Magdikát?:-) Tényleg nagyon örülök,hogy benézett hozzánk és remélem még ad nekünk ötleteket,illesztve megosztja tapasztalatát velünk.

Zsóka answered 12 év ago

Én is megettem egy szendvicset és ittam egy cukros teát!!