Az egyén felelősségvállalása, mint gyógyító tényező a cukorbetegség kezelésében.

KérdésekAz egyén felelősségvállalása, mint gyógyító tényező a cukorbetegség kezelésében.
jaskó kérdezte ennyi ideje: 12 év

Szerintetek mennyire lehet minden felelősséget az egészségügye személyzetre hárítani a cukorbetegség kezelésében? Honnan kezdődik az egyén felelőssége? Kell e a betegnek tenni önmagáért? A benneteket kezelő eü. személyzet mennyire támogatja az ilyen irányú törekvéseiteket? Függni kell, vagy együttműködni?

39 Válasz
Best Answer
Nagy Mária answered 11 év ago

Kedves Sára!
Ezt a klubot éppen a kisgyermekes szülők hozták létre, alternatívát keresni azok által,
akik már meggyógyultak vagy jó úton haladnak efelé.
Én nem Pesten élek, utazni meg gyűlölök, tehát nem vagyok ebben érdekelt.
Úgy halkan megjegyzem, hogy nagyon szomorú dolog, hogy akik próbálnak tenni
a cukorbetegekért, azok utasítják el legjobban az új felfedéseket, pedig nekik kellene
leginkább topon lenni az új kutatásokat illetően.
Ez ismétlem, egy alternatíva, aki él vele jó, aki nem, hát nem.
Szép estét.

jaskó answered 11 év ago

Ha követjük a parancsolatot" Segíts magadon, az isten is megsegít, akkor már jó úton járunk. Több féle ember van. (ahány, annyiféle) Vannak, akik egyenesen szeretik, ha mások gondolkodnak helyettük, mások oldják meg az ő problémáikat, mások végzik el az ő feladataikat. Kényelmes álláspont ez, mert nem kell gondolkodni és a felelősség is a másé, tehát a beteg hárít. Mi ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak, mert a végén mindig mi húznánk a rövidebbet. Igaz, ebben nagy szerepet játszik maga a szerencse is. Ha egy beteg nem eléggé határozott és nem eléggé önálló, és a jó sorsa  olyan kezelőszemélyzettel hozza össze, akik nem tűrnek ellentmondást, nem engedik kérdezni, nem engedik kísérletezni, akkor régen rossz. Mit tesz ilyenkor a beteg? Vagy (ha megteheti) választ egy másik orvost, vagy elkezd hazudni és nem lesz őszinte. Ez utóbbi nagyon félreviheti a kezelését. Szerencsére (szerencsémre) a mi vidékünkön  ösztönzik a cukorbetegeket az önálló életvezetés kialakítására. Az egyéni felelősségvállalásra, az élethelyzetek önálló megoldására, viszont támaszként és biztos hátországként ott állnak a beteg mögött.

Nagy Mária answered 11 év ago

Sziasztok! Érdemes elolvasni
    
http://www.hu/diabetes-kokuszolaj-kutatás.html

Nagy Mária answered 11 év ago

Kedves Sára és Mindenki.

Már gyógyult!!!!!!!!! és gyógyulni vágyóknak diabeteses klub indul 2012. nov. 13-án
16. órakor Budapest, Városligeti Műjégpálya, 1146 Olaf Palme sétány 5.

Infók: Geczkó Martina 06 30/ 534 3694

m.geczko@pr.hu

Sára Biró answered 11 év ago

 Köszönjük kedves Marika! Jó dolog a Klubfoglalkozás,sajnos csak az idősebb korosztály veszi igénybe.
Marika majd a mi oldalunk elérhetőségét is add meg légy szíves a klubban. Köszönjük!

Marika answered 11 év ago

Nagyon szeretnék én is a " gyógyult " cukorbetegek közé tartozni !!!!!!  Egyenlőre csak jól vagyok a diabetológiai kezelésnek köszönhetően és mert együttműködöm Velük , ebben az országban élek és köszönöm az orvosomnak és a körülötte dolgozó szakembereknek , hogy megtanítottak kezelni a nehéz helyzeteket !!!!! Köszönöm ezen az oldalon levő sok embernek , hogy megosztották tapasztalataikat és ezáltal segítették könnyebbé tenni ennek a sírig tartó betegségnek a kezelését és elviselését !!!Mottó: Egyedül nem megy !!!!

katalin answered 11 év ago

 Kedves Mária én a te hozzászolásaidbol mást nem olvasok csak reklámot.A CUKORBETEGSÉGBÖL MEGGYOGYULNI NEM LEHET!Lehet tünetmentessé tenni egy ideig jobban lenni de meggyogyulni nem.Nem kellene becsapni senkit sem mert lehet sokkal jobban lesz valameddig de elöbb utobb visszatér a betegsége.

Nagy Mária answered 11 év ago

Semmi érdekem nem fűződik ehhez, tehát ez messze nem reklám.
Azt a sok mindent, amit itt leírtam már, nem én találtam ki, hiszen ezt nálam
okosabb és bátor emberek, rengeteg kutatással alátámasztva, már megírták.
Mivel tapasztalom a beteg emberek reakcióit, hihetetlenül tisztelem, azokat
az embereket, akik ezt leírták, s ezzel támogatnak sok-sok beteget a gyógyulásban,
s harcolnak nap, mint nap a hivatalos egészségüggyel. Minden tiszteletem az Övék.
A döntés pedig a betegeké.

jaskó answered 11 év ago

Lényegében mind ez szintén az egyén felelősségének a kategóriájába tartozik. Egy dolgot azért nem árt figyelembe venni!!!!! Akinek leáll a hasnyálmirigy-működése, az inzulin nélkül HALÁLRA van ítélve!!!! Elfogadom azt a véleményt, hogy bizonyos esetekben II tipusú betegek esetében, amikor a különböző életmód változások hatására jelentős súlycsökkenést értek el és a még , ha csökkentett módon, de még működő hasnyálmirigy által termelt inzulin már elegendő a létfenntartáshoz – lehet látványos eredményt elérni. De könyörgöm: VEGYE MÁR VÉGRE TUDOMÁSUL MINDENKI, HOGY INZULIN NÉLKÜL NEM LEHET ÉLNI!!! Ha a hasnyálmirigy nem működik, fikarcnyi esély sincs pótlás nélkül életbe maradni. Életveszélyes játék, főleg gyerekek esetében ezzel játszani. Ilyen felelőtlenség miatt már haltak meg gyerekek. A saját barátom kislányát is hordták mindenhová, mindenkihez. Próbáltak mindenféle diétát. Elköltöttek súlyos 10.000-ket eredmény nélkül. Átmeneti javulás elérhető, de az inzulin elhagyása egyenlő a halálos ítélettel. Klubvezetőként sokan jöttek hozzám, sokan próbálkoztak az egyedül üdvözítő és egyedül hatásos gyógymódok igéinek hirdetésével. Előre megmondtam: abban az esetben, ha inzulin elhagyásról és az orvos i kezelés elmaradásáról lesz szó, rövid úton fogom őket kizavarni az előadásuk kellős közepéről.
Igen, jó a téma: az egyén felelőssége, vagy FELELŐTLENSÉGE. Szeretném ha látták volna Édesanyám szemét, amikor a balesetem után, abból gyógyultan, de immár cukorbetegként viszontlátott. 36 kilóval kevesebben, a lét-nemlét határán. Ha nincs inzulin már nem élek!!! Én ezt választottam. Felvállalva az inzulinozás minden nyűgét, gondját és baját. Ennek köszönhetem hogy élek. Ez az én egyéni döntésem, az én felelősségem. Mindenki úgy dönt ahogy akar és most ismét egy kicsit morbid leszek: Mindenki egyéni döntésén alapul a sorsa. Mindenképpen meghalunk egyszer, DE nem mindegy, hogy vakon, lábatlanul, leállt vesével, magunk alá csinálva, a legkedvesebb hozzátartozóink által is (kimondva-kimondatlan) útálattal körülvéve várjuk a megváltó halált, vagy helyes életmódot és kezelést választva teszünk önmagunkért és kisebb nagyobb kellemetlen közjátékokkal tarkított életünket méltó módon tudjuk befejezni. A végére még egy megjegyzés. Marika nagyon szép végszót adott: Egyedül nem megy!!!!

Marika answered 11 év ago

Kedves Jaskó !! Ezt a végszót Tőled idéztem !! Minden tiszteletem a Tiéd , mert ezt a " kálváriát" így végig tudtad csinálniés köszönet azért , hogy kendőzetlenül és őszintén megosztottad velünk életednek a legnehezebb szakaszait !! Szintén tisztelet a családodnak akik mindig segítettek , mert a jószándékhoz tudás is kell. Ismerni megtanulni a betegség tüneteit és azonnal cselekedni és nem pánikba esni , ha ott a baj . Nekem is többszörösen terhelt ezzel a betegséggel a családom , de nem vagyok biztos abban , hogy mindig tudnák , hogy most mit kell tenni . Pontosan emiatt kínosan odafigyelek , hogy ne legyen komoly hypós történetem .Soha sem felejtem el a hármas tipusú diabetes megfogalmazásod!!!!