Apidra/Lantus vs. Novorapid/Levemir vs. Humalog/???

KérdésekApidra/Lantus vs. Novorapid/Levemir vs. Humalog/???
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 12 év

Arra vagyok kiváncsi, hogy van-e, aki próbálta már több gyártó analóg inzulinját is? Mik a tapasztalatok? Miért kellett váltani? Van-e, aki keveri az egyes gyártókat pl. Apidra mellé Levemirt szúr? Vagy Lantus mellé Novorapidot? A Humalogosok milyen 24 órás inzulint adnak maguknak? Én Apidra/Lantus párosításon vagyok és (kip-kopp)  minden a legnagyobb rendben. De olvastam, hogy pár hónapig az Apidra nem volt elérhető. Akkor mit csináltatok, mire álltatok át? Miután visszajött az Apidra visszaálltatok, vagy maradtatok a másiknál?

9 Válasz
Edina answered 12 év ago

Kaptam én is Levemirt,de azzal ha kicsit csúsztam(ami nálam könnyen előfordul) borult az egész.Apidra hiánykor újra Humalogot kaptam,nagyon ingadozott akkor a cukrom.de lehet ,hogy jobb lett volna maradni nála csak a lantust kellett volna másképp adnom…lehet.

katalin answered 12 év ago

Én novorapid és levemir inzulint használok.Analogbol  csak ezeket használtam elötte humulin n és humulin r inzulinjaim voltak.Az analog nagyon bevált.A reggeli adagot elöbb adom az estit mindig hétkor.

Sára Biró answered 12 év ago

Krisztián! A mi rendelőnkben  4-5 betegnek fél évig kitartott az Apidrája ?!,(nem tudom,hogy volt egy fél éves adag), ők természetesen továbbra is azt kapják, de  érdekes hogy az átállított betegek,  ezidáig nem kérték vissza az Apidrát. Nálunk 50-50 %-ban NovoRapid,és Humalogot kaptak az Apidras betegek.

Sára Biró answered 12 év ago

Nemrég olvastam,hogy Lengyelországban a hosszú hatású analóg inzulint nem támogatja a gyógyszerkassza.
Tudom ez nem vigasz,de meglepődtem.
Akkor ki milyen analóg inzulint kap? Tapasztalat?

Nanita answered 12 év ago

Krisztián, én Lantus és Humalóg. Tavaly decemberig pedig Lantus és Apidra.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Tegnap voltam kontrollon, és rákérdeztem, ott is zömmel a humalog-ot adták.

Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztián arra nem kérdeztél rá,hogy milyen HgbA1C értékek vannak?

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Azt sajnos elfelejtettem megkérdezni. A saját értékeimre azt mondta a doktor, hogy bíztató.

Sára Biró answered 12 év ago

 Én is látok némi elmozdulást egy-egy analóg inzulinos  betegnél, igaz egyik beteg azt mondta"úgyis csak július 1-től lesz ez a törvény"! No comment,ilyen is van.