Analóg inzulin kezelés és diéta.

KérdésekAnalóg inzulin kezelés és diéta.
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 13 év

 E kezelési forma mellett naponta háromszori étkezés ajánlott. Hogyan építitek be a gyümölcsöt melyik étkezésbe?

5 Válasz
Best Answer
katalin answered 13 év ago

 Én a gyümölcsöt tizoraira simán megehetem mert délig leesik a cukrom.Persze én dolgozom és sokkal nehezebb pontos idöket tartani más hétköznap és más hétvégén.Ezért jo ez az inzulin mert sokkal szabadabb vagyok és könnyebb igy nekem.

Mária Balázs answered 13 év ago

 Igen ennek a kezelési formának az előnye,hogy lehet akkor adni amikor eszünk. Én a Levemir mellett 5 kg-t fogytam ,korábban tartós fogyást nem sikerült elérnem. A gyümölcsöt én ebéd vagy vacsora után szoktam fogyasztani kb 1 óra múlva és ez nekem bejött.
Kati szoktál rászúrni 1-2 E inzulint pluszban ?  
Én pl a múlt hétvégén ettem fagyit és 2 E Novorapidot adtam.

katalin answered 13 év ago

Én is levemirt és novorapidot használok és igen szoktam rászurni ha ugy adodik.Én is fogytam 8 kilot de most megállt pedig keményen biciklizem.

Sára Biró answered 13 év ago

 Valóban az analog inzulin kezelés ad egy szabadságot.E forma mellett rugalmasabb az életvitel,de figyelni kell a túl kompenzálással . A mozgás,a diéta mellette is minden kezelésnél nagyon fontos. Sok betegnél a fent leírt kezelés mellett szép eredményeket sikerült elérni,sok beteg aki rendszeresen étkezett,kiegészítette mozgással sikeresen fogyott! 

Mária Balázs answered 13 év ago

 Valóban rendszeresen sétálok,biciklizem, jók lettem a vércukor értékeim  jobban érzem magam,mert a közérzetem is javult. természetesen nem szabad visszaélni a szabadság adta lehetőséggel.