Analóg inzulin jogszabály változás lesz..

KérdésekAnalóg inzulin jogszabály változás lesz..
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

Most hallottam, a Hír tévében ,  hogy  az 1.típusú cukorbetegek nem veszíthetik el az analóg inzulin támogatást akkor sem, ha a HbA1c érték 8 % felett is van. Megteszik a szükséges korrekciókat. A változtatás várhatóan májusban lép életbe.

13 Válasz
Nanita answered 11 év ago

Sára, ez nagyon jó hír. 🙂

Nanita answered 11 év ago

Abban esetleg nem lesz változás, hogy ne 3 havonta legyen vérvétel, hanem csak félévente? Nem győzik a laborok, no meg mi sem.

Sára Biró answered 11 év ago

A humán inzulin kezelés mellett is szükséges a HbA1c vizsgálat. 

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Ez szuper jó hir. Ráadásul a szemészem is tegnap nagyon jókat mondott, két jó dolog egyszerre! 

Sára Biró answered 11 év ago

 Melinda ennek örülök. Ezek szerint megszűntek a bevérzések a szemfenéken??

Hné M Melinda answered 11 év ago

 ennyi jó hir, a cukrom meg magas! Miért?????????? Sári! nem szűntek meg de azt mondja, hogy hetek óta csak több apró "pötty" szerű van, ezek a nagy söét vörös- ami befolyik az üvegteste nincs. Úgyhogy mérlegelve a cukrobetegségem, a nagyfoku rövidlátásom, azt mondta egész jó a kép. Persze hetente kontroll nem maradhat el, de most egy kicsit kikapcsolhatok, azt mondta azt csinálok amit akarok, nem kell fokozottan figyelni. Persze azért nem fogok ejtőernyőzi, vagy kötéllel ugrani egy hidról.

Sára Biró answered 11 év ago

 Ez jó hír Melinda. Végül változott az inzulin adagolás a szenzor után?

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Igen, annyi biztos volt, hogy hiába mozogtam a du. 18 órás vércukraim mindig magasak voltak, tehát a lantus nem tartott ki 24 órát. Most áttettük este 8-ra, a vacsora előtt adott novorapidot emelni kellerr, igy talán sikerül kiküszöbölni azt a 2-3 órát bázis nélkül. Ez 2 hete van, úgy látom sokkal jobb. Csak a ma reggeli értéket nem értem. Már tegnap este a vacsi utáni rendben volt 8,3, aztán 22 órakor 15,6-t mértem, éjjel is és reggel is nagyon magas volt, igaz, hogy elfelejtettem a lantust 8-lor beadni, de fél kilenckor már beadtam, nem hiszem,hogy a fél órás csúszás csinálta ezt. Remélem visszaáll ez csak egyszeri alkaliom volt.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Szerintem ennek nagyon lehet örülni hogy igy döntöttek!!Ugye jól olvashattam el?

jaskó answered 11 év ago

Valaki a döntéshozók közül elkezdett számolni. Megnézték a statisztikát. Hány analógos beteg van, annak kb hány hozzátartozója, ismerőse, barátja lehet. Ha ezt összeadták, lehet, hogy elég tetemes szám jött össze és jövőre valakinek az érvényesüléséhez nagyon kell ez a létszám. Én már nem dőlök be az ilyen meséknek. Olyan ez, mint a katona szabadsága. Akkor volt biztos, ha már visszajött. Talán egyszerűbb lett volna előbb gondolkodni és azután cselekedni. Hány embert kergettek kilátástalannak tűnő, kétségbeesett helyzetbe és most nagy kegyesen visszaadják. Természetesen nagyon örülök neki, de még jobban örültem volna, ha el sem kezdik ezt a cirkuszt! Igenis kell a szigor, kell a fegyelem, kell az önmenedzselés, kell az ésszerű pénzmegtakarítás, kell a beteg odafigyelése, együttműködése és KELL a szervezett BETEGOKTATÁS De könyörgöm, miért nem merik ezt az orvosokra bízni, aki ismeri a betegét, akivel a betegnek akár már évtizedes kapcsolata is lehet. Miért nincsenek tekintettel az objektív körülményekre. Olyan szépen hangzik ez: MEGOLDOTTUK. Erőből átverjük a rendelet végrehajtását. Csak néha azon is el kellene gondolkodni, hogy a rendeletek mögött emberi sorsok vannak. Tudom magamról, hogy a decemberi betegségem miatt megemelkedett cukorszintem, szinte az önsanyargatás, önveszélyeztetés határán mozogva tudtam letornázni a hivatalos határérték alá. És azzal is tisztában vagyok, hogy ezekkel a tornamutatványokkal évtizedes eredményeket nullázhatok le. Hát most várok és ha igaz lesz örülni fogok a döntésnek, de azt egyetlen hivatalos személy se várja, hogy örömtáncot lejtsek és örömkönnyeket hullajtsak miatta.